Díky účasti ve finále by se Šafářová, předloňská finalistka grandslamového Roland Garros, měla posunout o sedm míst na 40. příčku dvouhry žebříčku WTA.

Šafářová hrála finále se zavázaným pravým stehenním svalem a v prvním setu zvládla obrat. Prohrávala 2:4, ale vynutila si tie-break, který získala poměrem 7:4.

Do druhé sady ale vstoupila ztrátou servisu. "To ji nakoplo, ale celou dobu to bylo o pár míčích," řekla Šafářová na webu WTA Tour. Češka se pak dlouho nedokázala prosadit při kvalitním podání 33. hráčky světa. O druhý set proto přišla.

V rozhodujícím setu už Šafářová prohrávala 2:5. I s pomocí dvojchyby maďarské tenistky snížila na 3:5, ale vzápětí popáté neudržela servis. "Celý zápas byl velmi vyrovnaný, ale ona hrála agresivněji, dobře bránila a vrátila hodně míčů," ocenila Šafářová soupeřku, která získala po triumfu v Monterrey 2012 druhý titul v kariéře.

Šafářová hrála o titul ve dvouhře na WTA poprvé od loňského pražského vítězství na antuce ve Stromovce. Finálovou bilanci si nyní zhoršila na 7:10. Za účast ve finále získala v Budapešti 180 bodů a 21.400 dolarů, v přepočtu 547 tisíc korun.