Jak jste dlouhou pauzu snášela?

Bylo to velmi nepříjemné. V prognózách se návrat pořád odkládal, ani teď ještě není můj stav optimální.

Jaká je přesná diagnóza?

Jednalo se poškození vazu v kotníku, kosti jsou asi v pořádku, ale právě vazy se déle hojí. Měla jsem to dlouho oteklé, pořád bojuju, ale věřím, že přes bolest se nějak dostanu v tréninku i v zápasech.

Mohla jste v době rekonvalescence dělat pro svoji fyzickou kondici aspoň něco?

Úplně na začátku jsem měla nařízený klid na čtyři týdny. Pak už jsem aspoň začala jezdit na kole. Bolest tam ale pořád je, asi to bude trvat delší dobu. Mám velkou motivaci se vrátit zpět, ale nemůžu přesně říct, jak to bude vypadat. Třeba budu muset ještě pokračovat v rehabilitaci.

Žila jste s družstvem i v době svého zranění?

Když už jsem odložila berle, snažila jsem se jezdit i na venkovní zápasy. Doma jsem na všech utkáních.

Imos v kalendářním roce 2015 ještě nevyhrál, dvakrát padl i v domácí lize. Co tým podle vás trápí?

Holky jdou do každého zápasu naplno, moc se nám nedaří v koncovce. Na poslední dvě tři minuty koncentrace upadne, tam je potřeba ještě zabrat. Věřím, že se to zlomí a přidáme výhry i v domácí soutěži.

Televizní stanice Sport 5 vás při zranění využila jako spolukomentátorku jednoho z euroligových duelů Imosu. Jaká to pro vás byla zkušenost?

Byla to náhoda, někdo jim vypadl, tak mě požádali, abych zaskočila. Jednalo se pro mě o první podobnou zkušenost, ale nebylo to zase tak složité. Když mě napadl nějaký postřeh, tak jsem ho zkrátka řekla.

Ve středu proti Schiu ještě nenastoupíte, takže se za mikrofon opět posadíte?

Už se radši půjdu rozcvičovat. (úsměv) Uvidíme, jak to bude, jestli mě budou chtít.

Schio posílilo. Imos teprve shání peníze

Brno – Kýžená první výhra v letošní Eurolize je kvůli ní zase o kus dál. Statná francouzská pivotka Isabelle Yacoubouová před několika týdny posílila italské Schio, které se ve středu od šesti večer představí v hale Rosnička proti brněnskému Imosu. „Její hra pod košem nám zase bude činit obrovské problémy. Myslel jsem, že se Schiem zabojujeme o první vítězství. Teď už víru trochu ztrácím, ale ne zcela," prohlásil brněnský trenér Jan Bobrovský.

Yacoubouvá už pomohla 23 body k vítězství Schia nad Bourges 79:59 a drží svůj tým ve hře o postup ze skupiny B. „Přesně takovou hráčku jsme hledali, vyniká technicky, fyzicky i zkušenostmi," liboval si generální manažer italského celku Paolo De Angelis.

Naproti tomu Imos na svoji vysněnou pivotku stále čeká. „Chceme výraznou posilu z Ameriky, ale po ekonomické stránce se to těžko zvládá. Pokud dovedeme ke zdárnému konci některá jednání, posílení už nebude tak vzdálené," vyhlížel Bobrovský.

Jeho svěřenky v Eurolize prohrály všech devět utkání, v kalendářním roce 2015 prohrály i ligové zápasy s Trutnovem a Hradcem Králové. „Myslím, že v Hradci jsme měli vyhrát, v závěru byly na palubovce zkušené hráčky a nemělo dojít k některým chybám. Pokud ovšem budeme pořád v této sestavě a neposílíme, budeme v lize mít problém se dostat i do šestky," připustil přetrvávající problémy Bobrovský.