Tomáš Bábek obsadil sedmou příčku, osmý skončil Robin Wagner. „Na těchto závodech navíc před olympiádou nebyl nikdo špatný. Kdo na to neměl, v kiláku nestartoval. Sedmé místo na mistrovství světa je dobré. Chtěl jsem sice být v top pět, jenže vždycky mi chybí pár desetin, někdy tisícin," hodnotil Bábek, který si časem 1:01,962 minuty zajel osobní rekord v nadmořské výšce na úrovni moře.

Wagner zaostal o 244 tisícin. „Na londýnské dráze je kilometr hodně těžký. Dal jsem do toho jako vždy vše, trochu se však projevilo, že jsem na závěrečném soustředění na Mallorce měl nepříjemný pád, při němž jsem si narazil koleno i rameno a musel jsem si dát krátkou pauzu s těžkými tréninky. Nicméně není všem dnům konec a beru to spíš jako motivaci," uvedl Wagner.

V posledním kole se rozhodovalo, což oba sprinteři pocítili. „Mám nejlepší formu, jakou jsem kdy měl. Všichni moji soupeři byli do předposledního kola lepší, ale v posledním jsem vydržel hodně, nejméně mi došly síly, což považuji za malé vítězství. Když jsem viděl, jak ostatním v posledním kole vysekalo, teprve jsem si uvědomil, co je kilák na dráze," dodal Bábek.

Mistrem světa se stal Joachim Eilers z Německa. „Nepamatuji takhle těžký kilometru a musím kluky pochválit. Náš cíl být skončit do desítky a kromě obhájce Pervise tu byla esence toho nejlepšího ze světového kilometru," pravil reprezentační kouč Petr Klimeš.

Tomáš Bábek na startu kilometru.