Původně se mu měla postavit slovenská jednička Ivan Pavle, místo něj ho v duelu váhy nad 95 kilogramů vypsaného na tři tříminutová kola čeká Pacas. „Údajně v tréninku právě Pavleho zranil. Pacas je mladý slovenský talent, který není extra silný, ale zato dost technický. Bude se rvát a chtít vyhrát. Ukážu mu, kdo je číslo jedna," plánuje bojovník brněnského klubu Muay Thai.

Dvaadvacetiletý Pacas platí v souboji za outsidera, který si může pouze vylepšit renomé. „Pro něj jde určitě o výzvu, stejně jako pro mě dřív zápasy s Balrakem či Ghitou. Nepřemýšlím nad tím, co je soupeř zač, to by bylo špatně. Jdu do zápasu jako vždy s cílem vyhrát a zbít ho. Ukázat mu, že jsem lepší a ještě si musí chvilku počkat," prohlašuje brněnský bojovník přezdívaný Chřestýš.

Česká jednička těžké váhy za posledních deset měsíců absolvovala jen jediný souboj. Na začátku ledna prohrál Hron v Číně s Ukrajincem Romanem Krykliou. Tím přišel o třináctizápasovou vítěznou šňůru, která trvala téměř čtyři roky. „Mám do zápasu hroznou chuť. Jsem dobře připravený kondičně i technicky, díky spolupráci s mentálním koučem jsem soustředěnější. Půjdu do zápasu s chladnou hlavou, abych se vyvaroval chyb. Pokusím se soupeře co nejdřív knokautovat a nezranit se," říká Hron, jehož už v půlce května čeká další duel v Banské Bystrici.

V sobotu se do Žiliny na Gala Night Thaiboxing vrátí už popáté. „Je to tradice pro mě i moje fanoušky, těším se tam," dodává Hron. Z Muay Thay Brno se představí ještě Martin Kluska, Ivo Zedníček a Tigran Movsisyan.