„Náš cíl je vyhrát co nejvíc zápasů. Na play off asi pomýšlet nemůžeme, ale budeme se snažit o udržení," řekla kapitánka Aneta Půlpánová.

Tišnov si zajistil postup už díky vyhranému semifinále. Navíc se o něj nemusí rvát v baráži, protože druhý prvoligový finalista Strakonice B o účast v nejvyšší soutěži bojovat nemůže.

Pro případnou baráž zbyly kromě Tišnova už pouze celky Ostravy a U19 Chance. „Už dřív ale ohlásil tým VŠ Praha, že v příští sezoně nebude v Ženské basketbalové lize nastupovat, čímž se pro nás vytvořilo volné místo. Baráž se proto neodehrála, její výsledky by neměly vliv na obsazení nejvyšší ligy pro příští sezonu," vysvětlil tišnovský trenér Viktor Pruša.

Tišnov nastupoval v letošní sezoně v tomto složení:
Jana Hausknechtová, Andrea Filípková, Angelika Miszkielová, Markéta Šívrová, Veronika Horáková, Tereza Lančová, Gabriela Giacintova, Dominika Murgašová, Monika Šívrová, Kamila Selucká, Dominika Běhalová, Aneta Půlpánová a Tereza Zítková

Vedení týmu nechce zasahovat do hráčského kádru, který v příští sezoně nastoupí téměř ve stejném složení. „Nebudou v něm pouze basketbalistky, které jsme měli na výpomoc z brněnských Žabin. Do týmu naopak přibudou žabinské juniorky, které budou sbírat zkušenosti," dodal Pruša.

Určité změny však přesto tišnovský celek čekají. „Na devětadevasedát procent změníme halu, ve které budeme hrát. Přestěhujeme se do Brna, protože máme předjednanou halu Morenda," sdělil kouč.

Tišnovské basketbalistky čekají souboje s českou elitou. Narazí například na bývalé euroligové šampionky z USK Praha. Trenér však ze vzájemného měření sil obavu nemá. „Strakonice s nimi letos prohrály téměř o sto bodů, ale USK poráží o dost téměř všechny. Nás budou zajímat spíš výkony se zbytkem ligy, protože pražský tým je na úplně jiné úrovni," řekl.

Kromě bojů s úřadujícími českými šampionkami se Tišnov utká také s brněnským Valosunem a Žabinami. „Letos jsme hrály proti Valosunu pohár a mělo to náboj. Určitě půjde o vyhrocenější zápasy, které budou mít kouzlo derby," řekla Půlpánová.

Cíl týmu je udržení v soutěži. „Nechceme vyvíjet tlak na výsledky. Myslím, že tým bude schopný bojovat o záchranu. Určitě nemusí hrát na posledním místě, ale stát se to může. Nechceme jít totiž cestou drahých nákupů a příchodu cizinek," objasnil Pruša.

S ním souhlasí také Půlpánová. „Máme k nejvyšší lize respekt, ale zůstáváme v téměř nezměněném složení, takže snad nějaké výhry bojovností urveme," dodala.

DAVID VONDRA