„Pamatuju si spoustu vítězství na šampionátu družstev. My starší plavci to vnímáme tak, že se titulu rozhodně nechceme vzdát," hlásil po dalším brněnském vítězství zkušený Martin Verner.

Velikonoční víkend přinesl výrazné vítězství mužů Komety, kteří předčili domácí Plzeň o 86 bodů. Vedle Venera se v družstvu objevili Petr Bartůněk, Marek Osina, Petr Kodýtek, Dominik Špaček, Matěj Vobořil, Martin Hořava, Jakub Tobiáš, David Kunčar a Karel Baloun. „Hodně mladých kluků jelo poprvé. Byli z toho trochu vyjukaní, ale je to pro ně dobrá akce na nasbírání zkušeností, byť jsme vyhráli o hodně," naznal Verner.

Český olympionik na své oblíbené stovce volným způsobem zaznamenal čas 51,04 vteřiny. „Jsme uprostřed sezony, nečekal jsem žádné zázraky. Na začátek dubna jde o dobrý čas. Zaplaval jsem lépe než na předchozích závodech, nějaké body jsem posbíral," hodnotil své výkony.

Výrazně hůř než muži dopadly ženy Komety. Brňanky si oproti loňsku ještě pohoršily a propadly se na sedmou příčku. Vítězství obhájily ostravské plavkyně. „Holky prožívají závody s námi. O své pozice už přišly, teď trochu živoří. Cítili jsme, že po šampionátu jim bylo líto, jak dopadly," mrzelo Vernera.