Na dopoledním tréninku už se potom na tvářích českých reprezentantů projevila úleva po oznámení finální nominace. Fotbalisté, kteří se obávali vyřazení, na tréninku najednou předváděli lehkost, sebedůvěru. Ne všem však dopolední trénink přinesl úlevu. Svou daň si opět vybralo bago a mužstvo vyneslo ortel čtveřici hráčů, které čekaly „prdelky".

Jenže nešlo o nějaké legrácky, nýbrž o trest za chabý výkon v bagovém kroužku. Tak se čtveřice Pavel Blaha, Michal Dosoudil, Dominik Kunický a Adam Širůček postavila na brankovou čáru a zbytek týmu z hranice pokutového území mířil na jejich pozadí. Přestože někteří spoluhráči prokázali solidárnost a poslali balon vysoko nad branku, našli se tací, kteří čtveřici nešetřili. „Já tady nebudu," hlásil brněnský gólman Kunický, když mrknutím oka zjistil, že se ke střele rovná obávaný kanón Břetislav Tvrzník.

Po obědě následovala pro kapitána s generálním manažerem tisková konference, ze které měl největší zážitek právě obránce Lukáš Haspra, když se dočkal fotografie poblíž sličných hostesek. „Nech ty ruce, kde mají být," ozvalo se jen upozornění ze sálu při focení. I přes zarudnutí ve tváři neopomněl mostecký zadák dovést týmu zbylé zákusky z tiskové konference.

Odpoledne nejprve čeští reprezentanti nahráli video jako poděkování za povzbudivé vzkazy od Jiřího Nováka s Karlem Kristenem a také pozvánku pro diváky, kde lvíčata předvedla velký smysl pro týmovou choreografii. Pak se český tým poprvé vydal k tréninku do vyšehradského areálu, kde odehraje utkání evropského šampionátu. Jenže strastiplnou cestu centrem Prahy poznamenal výkon řidiče, který hlavním městem projel asi tolikrát, jako jihlavský útočník Daniel Kavka trefil termín týmového srazu.

Čeští hráči po téměř třičtvrtěhodinové jízdě dorazili na místo a za výdrž dostali odměnu v podobě největší šatny, zatímco ostatní celky se musejí mačkat po dvou v jedné místnosti. Volnější trénink zaměřený na osahání hřiště zpestřilo i následné sledování soupeřů, kteří přišli po nich.

Po tréninku se opět hlavní úlohy zhostil řidič mikrobusu a nezávisle na něm předvedl pracovní zápal také generální manažer reprezentace do 21 let Petr Brejla, když nejprve sám okusil manuální práci při zaparkování vozíku a pak v autě ochutnal poslech mosteckého hip hopu z repertoáru Václav Šlégra. „Nevím, kde se to rádio přepíná," krčil rameny.

Po tréninku se opět hlavní úlohy zhostil řidič mikrobusu a nezávisle na něm předvedl pracovní zápal také generální manažer reprezentace do 21 let Petr Brejla, když sám okusil manuální práci při zaparkování vozíku.Zdroj: DENÍK/Jaroslav Kára

Večer nechyběla samozřejmě tradiční objednávka nákupu v čele s gumovými medvídky, ale šichta nastala pro maséra Lukáše Ondrouška, který se k mužstvu připojil teprve před večeří. Hráči se u něj střídali tak rychle, že se ani nestíhaly zavřít dveře. Bohužel pro něj ukázal příliš pracovního entuziazmu a žádnou zavírací hodinu…

Ať už někteří hráči masáž využili, nebo to zvládli bez ní, na první den mistrovství Evropy lépe být připravení nemohou…