Brno reprezentují brankář Marek Gruber, univerzálové Patrik Levčík s Bohumírem Doubravským a útočník Tomáš Mica. Blanensko pak zadák David Bednář, univerzál Jan Koudelka a forvard Ondřej Paděra.

Z loňského bronzového mužstva chybí zranění Tomáš Kounovský s Michalem Macháčkem. Veterán Jiří Novák, který v národním týmu nosil kapitánskou pásku, se přesunul do role kustoda. „Zkušený Tomáš Mica má gólově nahradit Kounyho. Vrátili se ve skvělé formě hrající Bob Doubravský a obránce David Bednář. Věříme, že tým bude mít nejen fotbalovou, ale hlavně morální a mentální kvalitu, protože tlak za Lužánkami bude naprosto odlišný od Eur, která se hrála mimo naši vlast. Bude skvělá atmosféra a tlak představuje velký test našich kluků. Věříme, že tým bude odolnější po psychické stránce,“ uvedl vedoucí mužstva Jakub Štefek.

Slavné Lužánky už zase mají tribuny a stanou se opět dějištěm hvězdných sportovních výkonů, jak to v Brně odjakživa pamatují. Do startu mistrovství Evropy v malém fotbalu chybí necelé dva týdny.
Za Lužánkami už stojí tribuny pro Euro v malém fotbalu. Lístky jsou zdarma

Data mistrovství Evropy
Pátek 9. 6., 19.30.: zahajovací ceremoniál, 21.30: Česká republika – Maďarsko
Neděle 11. 6., 21.45: Česká republika – Lotyšsko
Úterý 13. 6., 20.15: Česká republika – Izrael
Středa 14. 6., od 14.00: osmifinále
Čtvrtek 15. 6., od 17.30: čtvrtfinále
Pátek 16. 6., od 19.30: semifinále
Sobota 17. 6., 18.00: o 3. místo, 20.00: finále

Žádné výrazné překvapení v českém výběru není, jediný nováček je pražský univerzál Michal Salák, který dostal přednost před Robinem Demeterem z Jihlavy, jenž se loni podílel na maďarském bronzu. „Michal Salák má velké zkušenosti z mezinárodních akcí a zkrátka se momentálně jevil trenérům jako o něco lepší volba než Robin Demeter. Robinova pozice je nezáviděníhodná, ale jsme přesvědčení, že v reprezentačním dresu neřekl zdaleka své poslední slovo,“ objasnil volbu Štefek, který zároveň trénuje české gólmany.

Opět pouze mezi náhradníky se dostal pražský brankář Jaroslav Bellada nebo účastníci evropského šampionátu v chorvatském Vrsaru v roce 2015 – brněnský univerzál Čeněk Cenek s blanenským útočníkem Zdeňkem Traxlem. „Vybrat nominaci bylo zase šíleně složité. Trenéři věřili, že pokud nepřijdou nějaké výkyvy ve formě, bude základ mužstva tvořit to z loňského bronzového Eura v Maďarsku. Ale zase jsme se dostali do nepříjemné fáze, že na turnaj může jet pouze patnáct hráčů a někteří zůstanou jako náhradníci těsně pod čarou. Váhali jsme u několika jmen ne kvůli výkonům, ale kvůli tomu, že daná dvojice byla na jedno místo tak vyrovnaná, že bychom nejraději vzali oba. To bohužel nejde, a tak trenéři rozhodli podle svého svědomí a vědomí. Náhradníci však mají větší šanci, protože mohou naskočit do rozjetého vlaku i v průběhu šampionátu. Na domácím hřišti nesmí být nikdo jen na devadesát devět procent zdráv, ale na sto procent,“ doplnil vedoucí výběru.

Česká nominace na mistrovství Evropy v malém fotbalu 2017 v Brně
Brankáři: 1 – Marek Gruber (Brno), 20 - Ondřej Bíro (Most)
Obránci: 5 - Michal Uhlíř, 6 - František Hakl (oba Praha), 2 - David Bednář (Blanensko), 4 - Tomáš Režný (Most)
Univerzálové: 8 - Patrik Levčík, 14 - Bohumír Doubravský (oba Brno), 10 - Jakub Polák (Most), 12 - Jan Koudelka (Blanensko), 13 - Michal Salák (Praha)
Útočníci: 3 - Tomáš Mica (Brno), 7 - David Macko (Most), 9 - Ondřej Paděra (Blanensko), 11 - Stanislav Mařík (Praha)
Náhradníci: Jaroslav Bellada, Daniel Reiter (oba Praha), Čeněk Cenek (Brno), Robin Demeter (Jihlava), Zdeněk Traxl (Blanensko)

Realizační tým
Trenér: Radek Pokorný.
Asistent trenéra: Stanislav Bejda
Generální manažer: Luděk Zelenka
Vedoucí mužstva a trenér gólmanů: Jakub Štefek
Technický vedoucí: Petr Pícha
Masér: Jakub Lang
Kustodi: Jiří Novák a Karel Kristen