V moravském derby vyzvou Královopolané v sérii hrané na tři výhry Zlín. „Věříme si a chceme si zajistit záchranu ideálně hned ve třech zápasech, ať pokaženou sezonu co nejdřív zakončíme," přidává se brněnský kouč Pavel Čejka. Ve staré hale ve Vodově ulici se hrají první dva duely v sobotu a v neděli od pěti hodin odpoledne.

Královopolští čekali na ostré utkání bezmála měsíc. „Je to nešťastné. Asi to bylo kvůli Velikonocům a ještě se přidala reprezentační přestávka. Dali jsme si nějaké volno, aby kluci přišli na jiné myšlenky než na házenou, doléčili šrámy a připravovali se na play out," říká Čejka. Jeho svěřenci přátelská utkání vynechali.

Naopak poslední tým tabulky základní části Zlín, jenž získal jen čtyři body za dvě výhry, si v pauze zvedl sebevědomí. Sice prohrál s Hranicemi i slovenskou Šaľou, ale v obou utkání se dostal alespoň na hranici třiceti vstřelených gólů. „Utkání splnila očekávání, byla vyrovnané. Proti kvalitním protivníkům kluci splnili úkoly a věci, které chceme v nadcházejících duelech série play out s Brnem hrát," míní zlínský kouč Milan Buday.

Pro zlínské házenkáře začíná nová soutěž. „Myslím si, že systém je trochu nespravedlivý. Všechno, co se za dvaadvacet kol odehrálo, se smaže. Zlín věděl daleko dřív, že bude hrát o udržení a mohl si vyzkoušet několik variant pro play out," tvrdí brněnský trenér.

„Mám trochu obavy, jak k tomu kluci přistoupí. Doufám, že si uvědomíme, o co jde a předvedeme výkon, který ukáže soupeři, že se s námi měřit nemůže," dodává.

Brňané už mohou počítat s potřebnou vzpruhou od kapitána. „Tým budu burcovat stejně jako v každém zápase. Nedělám výjimky, jestli jde o play off, nebo play out," prohlašuje Dostalík.

Druhou dvojici play out tvoří Kopřivnice a Litovel. Prohrané týmy z obou sérii se střetnou v přímém souboji o udržení.

Moravské derby

Vzájemná bilance obou soupeřů v základní části:

11. kolo: Zlín – KP Brno 28:35

22. kolo: KP Brno – Zlín 28:22

Termíny série play out hrané na tři vítězná utkání:

Dnes, 17.00: KP Brno – Zlín

Zítra, 17.00: KP Brno – Zlín

23. dubna, 16.00, Zlín – KP Brno

Případný 4. zápas: 24. dubna, 16.00: Zlín – KP Brno

Případný 5. zápas: 30. dubna, 18.00: Zlín – KP Brno