VYBERTE SI REGION

Triatlonisté mluví nahlas i o medaili

BRNO - Chladné počasí, studená voda, možná déšť. Takové podmínky čekají české triatlonisty na sobotním mistrovství Evropy v Kodani. Z šestnácti reprezentantů je sedm z brněnského Ekol týmu.

27.6.2007
SDÍLEJ:

Filip Ospalý a Martin KrňávekFoto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Nejvyšší cíle si kladou triatlonisté Martin Krňávek a Filip Ospalý. Reprezentační trenéři by za úspěch považovali umístění do šestého místa, závodníci myslí i na medaile. „Chtěl bych minimálně zopakovat loňské čtvrté místo, ale třeba to i cinkne,“ hlásí Krňávek. Po problémech s alergií už se cítí dobře.

Ospalý vyhrál závod Světového poháru v Madridu, potom naopak vyhořel v Des Moines. „Ale teď alespoň nejsem takový favorit a můžu překvapit. To je role která mi vyhovuje,“ prohlašuje.

Dvojici brněnských favoritů doplní ještě jejich oddílový kolega Michal Kumstát.

Mezi ženami jsou ambice o něco nižší, trenéři by chtěli umístění do desátého místa. Za Ekol tým se o to bude snažit Vendula Frintová, Lenka Zemanová a Radka Vodičková, které se povedlo mistrovství Evropy v duatlonu. Skončila na něm druhá a to ji povzbudilo. „Cítím se ve formě, ale důležité bude jak mi sedne trať,“ upozorňuje mladá závodnice V Kodani nebudou muset triatlonisté zdolávat kopce, terén je tam hodně rovinatý. „Mám raději náročnější tratě,“ přiznává Vodičková.

Poslední zprávy hovoří o tom, že bude v Dánsku chladněji, možná přijde i déšť. Hodně studená bude také voda v plavecké části. Triatlonisté si proto musí přibalit na cestu také neoprény. „Je dobře, že se udělalo podobné počasí i tady a budeme na to připravení,“ myslí si Ospalý. Tomu rovný profil nevadí. „Kopce tam nejsou, tak mi ani chybět nebudou,“ ujišťuje.

Triatlonisté se shodují, že v běžecké části přijdou trháky. „Ale rozhodovat asi nebudou. Každý vidí, jaké jméno máte na zadku a jestli si vás může nechat utéct. Ví, jaký jste cyklista,“ objasňuje Ospalý.

Dospělé závodníky z Ekol týmu doprovodí ještě junior František Kubínek.

27.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies