Přitom při prvním závodě seriálu mistrovství světa na Novém Zélandu obsadila čtrnácté místo a zdálo se, že vše půjde podle plánu. „Po vyléčení žeber jsem nastupovala na start konečně zdravá. I když se projevil můj deficit v běhání, s umístěním jsem spokojená," prohlásila po závodě dvojnásobná olympionička. V dalším díle mistrovství světa v Kapském Městě obsadila 23. místo, jenže při výběhu z vody si poranila prst, kvůli kterému vynechala následující start v Jokohamě.

Měsíc po zranění tak chce v Brně otestovat formu. „Chci se rozzávodit před důležitým dílem mistrovství světa v Londýně, kde jde o olympijské kvalifikační body. Ráda bych jich měla dost už letos, abych je nemusela honit až těsně před Riem," nastiňuje účel víkendového startu Frintová.

Sobotní závod na přehradě patří do prestižního Evropského poháru juniorů a zároveň je součást Českého a Slovenského poháru všech kategorií. „Panuje teplé počasí a předpověď je příznivá i na víkend. Voda v přehradě se ohřívá, takže pravděpodobně budou plavat i mladší kategorie," hlásil ředitel závodu Tomáš Klíma.

Radost mu dělá nabitá startovní listina. „Vedle největší hvězdy Frintové hodně čekám od Františka Kubínka, Tomáše Řenče, Martina Debnara a Jiřího Kaluse mezi muži," uzavřel Klíma. Cíl závodu je před hotelem Santon.

JAN PAŘÍK