„Dubnové počasí si s námi stále zahrává, má být deštivo. Má už však panovat větší teplo, takže závod určitě nezrušíme,“ slibuje ředitel seriálu Tomáš Kalina.

Převratné novinky si pořadatelé pro letošek nepřipravili. Bez zrušené dráhové pětky čeká běžecké nadšence každou středu stejně jako loni dvacet dílů. Dvakrát se nově poběží na kopcovité Myslivně, kde se loni odehrál testovací závod.

Určitou změnu pak představuje navýšení cen, které však jsou ve srovnání s jinými závody stále přívětivé. Nepředplatitelé za jeden start zaplatí sto korun, junioři od patnácti do dvaceti let polovinu a předplatné na celý seriál vyjde na rovnou tisícovku. „Žádné negativní ohlasy na zdražení jsme však nezaznamenali,“ podotýká koordinátor Triexpert Cupu Jan Huppert.

Jeho slova podporují fakta. Loni průměrná účast čtvrtého nejlepšího běžeckého seriálu podle Českého atletického svazu atakovala hranici tří stovek vytrvalců a i letos se předpokládá podobně velké číslo. „Máme 339 předplatitelů, což je asi o sedmdesát víc než loni. Možná je to tím, že se zdražily jednotlivé závody, ale mezi přihlášenými jsou i nová jména,“ hlásí Huppert. „Skoro až máme obavu, aby nechodilo příliš mnoho lidí. Tratě na tom kapacitně nejsou nejlíp a problém může nastat i při parkování,“ dodává.

Letošní vylepšení představuje fakt, že předplatitel dostane po dokončeném závodě sms s výsledným časem a podrobnostmi o umístění v závodě. „Na webových stránkách www.triexpertcup.cz je nově možné vkládat fotky na instagram Triexpert Cupu, který tak bude očitým svědkem běžeckých výkonů všech účastníků,“ poznamenal Petr Božek z týmu Triexpertu. „Do týmu jsme také přibrali sedm nových brigádníků, kteří zajistí lepší chod závodů a hlavně i větší bezpečnost na trati,“ pochvaloval si Božek.

Přání organizátorů, které se zatím nepodařilo uskutečnit, je online registrace na závody. „Pracujeme na tom, ale spuštění připravujeme až na příští ročník,“ informoval Huppert.