V posledním utkání základní části je totiž v neděli poslala ze hry výhra Frýdku-Místku 30:26 nad Lovosicemi. „Je to zklamání, ale musím ocenit Frýdek. Udělal velký kus práce a ve skupině je zaslouženě," gratuloval soupeři na dálku k postupu brněnský kouč Jan Hegar.

KP Brno - Plzeň 21:20
Poločas: 10:9. Branky: Hajčman 7, Hubáček 6, Hanták, Musil a Dostalík 2, Koubek 1, Kubis 1 - Petrovský 5, Vinkelhöfer, Škvařil J. a Linhart 3, Škvařil M. a Tonar 2, Šindelář a Loskot 1. Sedmimetrové hody: 4/2 - 1/1. Vyloučení: 2 - 2. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Diváci: 550

Jeho svěřenci už v sobotu nemohli pro postup udělat víc. Svůj úkol splnili sedm vteřin před koncem duelu s Plzní, když vítěznou branku vstřelil Martin Hajčman. Sobotní výsledky ještě ponechaly Královo Pole ve hře, až včerejší porážka Lovosic jim vzala postup. „Říkali jsme si, že Plzeň musíme porazit, ať máme ze sebe dobrý pocit, a pak to necháme vyšší moci. Doufali jsme, že to dopadne," mrzelo Hajčmana.

Na osmý celek základní části tak zbude pouze nadstavbová skupina o udržení. Týmu stále leží v žaludku dva týdny stará porážka 24:29 s poslední Kopřivnicí. „Tenhle zápas mě mrzí nejvíc. Pak i utkání v Zubří, kde vyhrály týmy, které se do první šestky dostaly," rekapituloval uplynulých 22 kol Hegar.

Zatímco loni stačilo na postup do elitní skupiny 24 bodů, letošních brněnských 25 bylo málo. I přesto ale Hegar své svěřence pochválil. „Hráči ukázali, že jsou skutečně dobrý tým. Udělali jsme velký kus práce. Nějakou dobu jsme se sehrávali, pak nás poznamenalo několik zranění," hodnotil.

Výhru nad vedoucí Plzní ocenili i diváci v hale ve Vodově ulici. Oslavovali především autora vítězné trefy. „Di-vím se, že se Motlík nedíval na nějaká videa, protože všichni brankáři vědí, že z pravé strany střílím vše nahoru. Ale pocit je to super, když víte, že diváci tleskají jen vám," radoval se střelec sedmi branek do sítě Plzně.