Po návratu z Ameriky se pár dní připravovala na jižní Moravě. Zpět do Polska, kde má svého trenéra, se přesunula až v neděli. „Kouč za mnou dorazí o týden později, s ním se pak po dalším týdnu vydám do Itálie na soustředění. A v květnu už mi začíná venkovní sezona. Poprvé se pravděpodobně představím na extralize na Kladně. Vše podřídím tomu, aby moje forma vygradovala na olympiádě," povídá Maláčová.

Před olympiádou chce sportovkyně zapracovat na rozběhu a přechodu z běhu na tyč. „Na podzim jsem měnila taktiku s novým trenérem, ale v Portlandu mi to pak nešlo, vracela jsem se ke staré. Ovlivnilo to můj konečný výsledek, i přesto si beru účast jako obrovský úspěch. Musím na obou těchto prvcích ještě zamakat, ať je to v létě lepší," říká.

Až na výjimky plánuje od května jeden závod v týdnu. „Nevyhovuje mi pouze závodění, potřebuju víc trénovat, na evropský šampionát v Amsterdamu pojedu z plné přípravy. Obětuju jej olympiádě, před kterou si přidám ještě soustředění v Itálii nebo zvolím dřívější přesun do dějiště olympijských her, ale to nevím," popisuje plány Maláčová.

Atletku totiž představa o odletu do Ria de Janeira s velkým předstihem příliš neláká. „Zvažuju, jestli tam mám jezdit na nějakou aklimatizaci. Nevyhledávám zrovna příjezdy na místa závodů o čtrnáct dní dřív. Sportovec už je v takovém momentě natěšený a mentálně furt závodí. Řeším spíš, jestli se musím proti něčemu očkovat nebo ne," přemýšlí tyčkařka, která v únoru v Ostravě získala republikový titul a zároveň skočila limit do Brazílie.

ADAM HAVEL