VYBERTE SI REGION

Ústečtí volejbalisté otočili duel s Brnem a slaví důležité body

Ústí n. L. – Ústečtí volejbalisté splnili roli favorita a na domácí palubovce dle papírových předpokladů porazili beznadějně poslední tým extraligové soutěže z Brna 3:1. Na své konto si tak připsali cenné tři body, které se jim budou hodit v honbě za šestou příčkou tabulky.

3.3.2011
SDÍLEJ:

Brněnští volejbalisté - ilustrační fotografie.Foto: DENÍK/Attila Racek

Tři stovky diváků viděly ve Sluneta Sportcentru urputný boj, hosté po první sadě překvapivě vedli. „Brno nemělo co ztratit, přijeli si k nám zahrát volejbal a v prvním setu využili toho, že se nám v poslední době moc nedaří. Přitom jsme do zápasu vstoupili dobře a vedli jsme 3:0. Jenže pak přišlo několik chyb a najednou z toho byla křeč,“ přiznal po utkání trenér SKV Ústí Miroslav Malán.

Na počáteční neúspěch v podobě prohrané sady ale našel rychlý recept. Do hry poslal velezkušeného matadora Milana Bicana a domácí byli rázem na koni. „Ono se to říká vždycky, že se zlepšíme po jeho příchodu na palubovku. Takže aby mu nenarostl hřebínek, tak řeknu, že tím to nebylo,“ smál se režisér ústecké hry, nahrávač Filip Habr a pokračoval: „Je ale pravda, že jsme se poté hodně zlepšili na příjmu, on tu hru prakticky organizoval. A od příjmu se pak odvíjelo všechno.“

Od třetího setu už bylo na palubovce jen jedno mužstvo a domácí hráči si dokráčeli pro povinné tři body. „Zaplať pánbůh, že jsme se z toho oklepali a vyhráli. Boj o šestou příčku v tabulce ale bude ještě hodně těžký. V sobotu nás čeká utkání v Praze a tam bychom potřebovali něco urvat. Musíme hrát ještě lépe než proti Brnu,“ má jasno trenér Malán.

„Ta šestka pro nás ještě není ztracená. Sice bychom museli začít vyhrávat, ale třeba nebudeme pod tlakem a zvládneme to,“ přeje si Habr.

SKV Ústí – RWE Brno 3:1 (-19, 19, 16, 16)
Rozhodčí: Činátl, Rychlík. Čas: 91 minut. Diváci: 300.
Ústí: Mach, Beer, Moník, Habr, Pěkný, Vampola, Kopáček (libero) – Mooz, Bican.
Brno: Ulč, Mlčuch, Fořt, Šášek, Kuliha, Kubalec, Klapal (libero) – Leikep.

Autor: Pavel Přibyl

3.3.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies