Jak vysoko řadíte v kariéře medaili z Evropských her?

Hodně vysoko. Jednalo se o velkou akci, která byla srovnatelná s olympijskými hrami. Porazily jsme silné týmy. Je cennější než medaile z mistrovství Evropy.

Sešla se zdatná konkurence?

Na turnaji ve stolním tenise jsme byli naprosto všichni, složení v podstatě jako na mistrovství Evropy. Ve všech sportech to tak nebylo.

V turnaji jednotlivců jste ale vypadla hned ve druhém kole…

Spojilo se jedno s druhým. Podala jsem velmi špatný výkon, byl to nepovedený zápas. Prohrála jsem sice těsně, ale Španělku bych měla porážet, i když se mi zrovna nedaří.

Zajímal diváky stolní tenis?

Byla jsem docela překvapená. První zápasy nám začínaly třeba už v půl desáté dopoledne, ale diváci přišli. Nebylo úplně vyprodáno, ale tribuny byly zaplněné.

Jak organizátoři zvládli přípravu sportovišť?

Hala na stolní tenis byla výborná. Velikostně optimální, ani velká, ani malá. Dokonce jsme měly připravený i servis, i když jsme ve výpravě měly vlastní maséry a fyzioterapeuty. Dohrála jsem zápas, seběhla ze schodů a místní se hned věnovali mému ramenu, které mě bolelo.

Bydlení bylo ve stylu olympijské vesnice?

Naprosto stejné. Akce měla olympijský nádech, měli jsme velký komfort, třeba i holiče a manikúru.

Využila jste je?

Pořád jsem to odkládala, až jsme nakonec odjížděli, takže už jsem to nestihla. (úsměv)

Viděla jste i jiné sporty?

Jelikož jsem ve dvouhře vypadla brzy, tak jsem toho maximálně využila. Byla jsem na beach volejbale, gymnastice, plavání, skocích do vody a poprvé v životě jsem dokonce viděla box.

Setkala jste se s nějakým známým sportovcem?

Ani ne, pokud nepočítám českou výpravu, ve které se vytvořila výborná parta. Ostatní známé sportovce jsem nevyhledávala.

Jak na vás zapůsobilo město?

V Baku už jsem byla v únoru, teď jsem tam byla podruhé. Zažila jsem ho nyní v noci a je to pěkné město, které stojí za návštěvu. Bylo znát, že místní jsou za Evropské hry rádi. Viděli naše akreditace na krku, otáčeli se za námi a chtěli se fotit.

Mají Evropské hry budoucnost?

Za čtyři roky měly být v Holandsku, ale kandidaturu stáhlo. Je to velká akce, na kterou je potřeba spousta peněz. Padaly úvahy, že budou za čtyři roky opět v Baku, protože už tam vše je. Ze sportovního hlediska určitě budu ráda, pokud budou opět.