Královopolský klub do žabovřeské haly jezdí s odhodláním, které však vzápětí přehluší porážka. Tentokrát má obrovskou šanci „prokletí Rosnička" zlomit. Nestojí proti němu euroligový celek s charismatickým trenérem Bobrovským na lavičce. „Určitě nejde o samotný prostor haly, ale o soupeře," prohlásil kouč Valosunu Marian Svoboda, který se na Rosničce cítí jako doma.

Ani vítězné pocity v útulné hale mu nejsou cizí. „Zažívám je pravidelně. Nyní ve veteránské lize, protože nastupuju právě za Žabovřesky," usmíval se basketbalový odborník.

Jet do Žabovřesk v roli favorita je ale pro Valosun netradiční. A navíc ošidné. To uznal i Svoboda. „Soupeř v sezoně ještě určitě nějaký zápas vyhraje. Jenom doufám, že se nechytne právě na nás," přiznal mírné obavy královopolský trenér.

Pozici druhého celku tabulky za mistrovským USK Praha však ve zběsilém tempu soutěže pořádně ani nevnímá. „Je to příjemné. Ale hrajeme středa, sobota, středa. Hned po zápase už myslím na další," hlesl Svoboda.

Jeho celek ve středu od šesti hodin večer už neohrozí bývalá kapitánka Valosunu Miloslava Šibalová. Ta se ze SŠMH přesunula do nižší soutěže do Podolí.