Rumunský celek zatím ve skupině B neztratil ani bod a postup do závěrečného turnaje má již před střetnutím s Valosunem jistý. „Mají v týmu pět Američanek. Přijedou v plné sestavě. Nic nevypustí," odhaduje domácí křídelnice.

Valosun v prvním zápase favorizovaného soupeře nepřekvapil a prohrál 64:84. I z tohoto střetnutí čerpají Královopolanky poznatky pro odvetu. „Rozebraly jsme si video, hledaly chyby. Zápas v Rumunsku se nám nepovedl. Arad hraje hodně tvrdý basketbal, na který z české ligy nejsme zvyklé. Musíme se jim v tomto ohledu vyrovnat," hledá recept.

I v případě prohry se však pro Valosun cesta do Final Four ještě neuzavírá. Pokud v posledním utkání skupiny neprohraje o osmnáct bodů ve Spišské Nové Vsi, postoupí rovněž. „Do Final Four každopádně chceme postoupit a usilovat o pořadatelství. Tento cíl jsme si stanovili už před začátkem soutěže," potvrzuje předseda klubu Richard Foltýn.

Brňanky si postup chtějí uhrát již dnes, ačkoliv opět nenastoupí v roli favorita. „Chceme vyhrát, ať už k poslednímu zápasu můžeme jet na výlet. Samozřejmě v uvozovkách," culí se Mrhálková.

Generálka na Středoevropskou ligu Valosunu nevyšla. V sobotu prohrál v Hradci Králové 57:68. „Naše obrana byla děravá a nešla nám ani střelba z větší vzdálenosti. Byla na nás znát i nesehranost po vánoční přestávce. Zejména porozumění s americkými spoluhráčkami vázlo, protože s týmem v pauze netrénovaly," vrací se Mrhálková k nevydařenému vstupu do roku 2013.

Arad je pro Brňanky vážnější soupeř. V rumunské lize zatím prohrál pouze jednou a vede tabulku. Valosun již nastoupí i s uzdravenou polskou pivotkou Chomačovou. Utkání začíná oproti původnímu plánu v hale ve Vodově ulici již v půl šesté večer.

vývoj skupiny B

Výsledky Valosunu:

Valosun – DSK Basketball 95:68

Arad – Valosun 84:64

Valosun – Spišská N. Ves 79:60

DSK Basketball – Valosun 61:97

Tabulka skupiny A:

1. ICIM Arad 4 0 328:217 8
2. VALOSUN Brno 3 1 335:273 7
3. Spišská Nová Ves 1 3 255:322 5
4. DSK Basketball 0 4 253:359 4