Královopolský celek angažoval Sanfordovou v rozehrané sezoně. V závěru ji přibrzdilo i zranění. „Začali jsme bez cizinek, pak jsme posilu řešili až po třech blbých výsledcích. To už jsou hráčky přebrané, vzali jsme, co bylo a asi to tomu odpovídá," posteskl si trenér Marian Svoboda.

Sanfordová odehrála za Valosun v nejvyšší domácí soutěži osmnáct utkání, v nichž nastřádala v průměru 8,9 bodu na zápas. Vedení klubu zklamala především v play off, stejně jako před rokem Amber Spragueová. Valosun se tak utvrzuje v pokračování filozofie s českými hráčkami, případně slovenskými. „Rozpočet chci trochu navýšit. Do budoucna je možná otázka, zda neosekáme náklady kolem a nepřivedeme nějakou nadprůměrnou posilu. Hráčky máme vyhlédnuté, nějaké rozjednané, chceme to řešit rychle," naznačil Foltýn.

Valosun už přemýšlí i směrem k případné další účasti v EuroCupu. Kvůli vypadnutí už ve čtvrtfinále play off ale musí počkat, zda opadne zájem některého z celků, který si právo startu vybojuje díky umístění. „Pokud nás osloví, určitě v soutěži hrát chceme," potvrdil manažer.

V play off tým nedokráčel dál i z důvodu četných zranění, která z taktických důvodů tajil. Například Edita Šujanová odehrála sérii s Trutnovem s horečkami, problémy měla Eva Kopecká. „Kondice šla dolů, nestíhali jsme, v rychlém sledu zápasů nešlo nic natrénovat," vysvětlil Svoboda.

úspěch juniorek

Minimálně jedna medaile ze ženského basketbalu v letošní sezoně v Brně skončí. Na závěrečné Final Four v kategorii hráček do devatenácti let se probojovaly brněnské Žabiny i Valosun, celek ze Žabovřesk závěrečný turnaj také pořádá. „Pro oba mládežnické celky je to velký úspěch," říká generální manažer Valosunu Richard Foltýn.

Turnaj se odehraje o víkendu 16. a 17. dubna, Žabiny hrají v semifinále s BA Sparta Praha a Valosun vyzve USK Praha. Poražení si ještě zahrají i o třetí místo.