Valosun v půli středečního utkání prohrával o dvanáct bodů, nakonec však slavil výhru 66:63 a vyrovnání série na 1:1. „Věříme, že šance na postup jsou teď vyšší na naší straně," povídá bývalá hráčka Karlových Varů.

Právě o pauze však Brňanky našly v kabině ve svém oblečení a botách několik desítek přebytečných „obyvatel" v podobě mravenců. Nicméně po přestávce zápas v bouřlivé atmosféře zvrátily. „Mám to ráda. Určitě lepší, než hrát v hale, kde je hrobové ticho," láká diváky do odvetných zápasů, které se uskuteční o víkendu v hale ve Vodově ulici.

Atmosféru v podání dokonce tří tisícovek fanoušků si brněnské basketbalistky užily při návštěvě čtvrtečního utkání českých házenkářů proti Německu. S reprezentanty se hráčky Valosunu setkaly také při tréninku. Vzájemné žádosti o autogram však nepadly. „Chtěly jsme se vyfotit s Filipem Jíchou, ale nakonec z toho sešlo, protože jsme se styděly," culí se Pospíšilová.

Nyní už se Královopolanky soustředí na odvety proti Hradci. „Bude to velký boj, stejně jako v předchozích zápasech. Soupeř bude asi dost naštvaný, že jsme mu jeden domácí zápas sebrali," míní.

Valosun nastoupí ke třetímu a čtvrtému zápasu s lvicemi v sobotu a v neděli vždy od půl páté odpoledne. V případě dvou vítězství oslaví postup do semifinále. K němu má blíž brněnský Imos, který hraje v sobotu od půl osmé večer na palubovce VŠE Praha a je jednu výhru od postupu.