„Dal jsem si volno jen na Štědrý den. Pak už jsem najel na režim dvou tréninků denně. Piluju individuálně kondici s osobním koučem," oznámil brankář futsalového Tanga Václav Kubíček mladší.

Podobně postupoval také brněnský badmintonista Adam Mendrek, který odstartuje ostrou přípravu až 4. ledna. „Odpočíval jsem, ale přesto jsem zařadil jeden kondiční trénink denně. Na Štěpána jsem si byl po pěti dnech zahrát badminton," popsal nadějný hráč.

Cukroví střídmě

Jelikož první sraz po zimní přestávce doprovází u většiny sportovních týmů také vážení, hlídají si i Brňané svoje kilogramy. „Cukroví se nebojím, dám si, ale samozřejmě ho pak musím vypotit v posilovně," pokrčil rameny Kubíček.

Cvičení mu připomněl i jeden z vánočních dárků. „Dostal jsem balanční podložku bosu," usmál se.

Pohodová atmosféra naopak zavládla u basketbalistek Valosunu, které těsně před Vánoci porazily v derby Imos 78:51. „Pro mě to byl určitě jeden z krásných dárků. I doma jsem dostala, co jsem si přála. Ale důležitější pro mě je, že se všichni sejdeme. Strávila jsem svátky v Přerově a navštívila širokou rodinu, kam se za celý rok nedostanu," líčila pivotka Pavla Švrdlíková.

Dopřála si také sladkosti. „Mám je ráda, dám si. Letos jsem i pekla, ale většina stejně pořád zůstává na mámě," zmínila.

Mendreka pod vánočním stromkem nejvíc potěšil elektrický zubní kartáček. „Chtěl jsem ho vyzkoušet, tak jsem se rodičům zmínil," dodal.