V náročné poolympijské sezoně se musela vyrovnat s komplikovanější přípravou i větší konkurencí, na skif totiž přesedlo hned několik vynikajících veslařek v čele s novou světovou šampionkou Kim Crowovou z Austrálie. „Konkurence je větší a musela jsem víc závodit. Jen ti, co veslování sledují, dokážou tuhle medaili ocenit. Ví, že to nebylo zadarmo," uvedla olympijská šampionka Knapková po příletu do Prahy.

Jedenatřicetiletá veslařka dopředu počítala s tím, že hlavní favoritka bude Crowová a ji čeká boj o stříbro.

To se i stalo. Soupeřila s Emmou Twiggovou z Nového Zélandu. „Už po olympiádě jsem jela v Bostonu závod osem a tam už bylo vidět, jak Crowová hodně trénuje. My jsme měli většinou volno a ona si přidávala tréninky na skifu. Viděla jsem, že to s ní bude těžké," přiznala Knapková, která posbírala již pět medailí z mistrovství světa. Zlato, dvě stříbra a dva bronzy.

Trenér Tomáš Kacovský v nadsázce uvedl, že Knapková se letos díky řadě dalších mimosportovních aktivit připravovala jen na šedesát procent. „Trénovala jsem to, na co jsem měla sílu. V olympijském roce se trénuje na maximum a vše jde stranou. Teď to bylo trochu jiné," připustila Knapková.

I proto medaili přímo po závodě řádně oslavila. „Měli jsme štěstí. Díky tomu, že jsme závodili poslední den, jsme neletěli s výpravou v neděli domů. Zůstali jsme tam s Ondrou Synkem a trenéry o den déle. Mohli jsme tak slavit společně, byla to docela dobrá party," usmívala se Knapková.

Oslavy začaly hned po skončení finálových jízd na závodišti, poté pokračovaly na hotelech dalších výprav a v barech a skončily na jedné z ulic v Čchungdžu, kde slavili veslaři společně. „Byli jsme i na karaoke. Oslava to byla celkem povedená," řekla brněnská veslařka.

Nyní bude Knapková hlavně odpočívat. Ještě tento týden odletí s maminkou na dovolenou do Řecka. „Doufám, že se vydržím jen válet," smála se Knapková, která se ještě v polovině září představí na přeložených pražských Primátorkách.