Moment z poslední zatáčky nakonec znamenal triumf pro staršího z nich.

„Zajel jsem jeden ze svých nejlepších závodů v kariéře. Zvítězit s velkým náskokem je vždy hezké, ale soupeřit do posledních metrů a uspět je pro mě mnohem větší odměna," rozplýval se Pedrosa.

Do závěrečného okruhu vjížděl Pedrosa na první příčce. „Šlo o nesmírně obtížné poslední kolo. Slyšel jsem Jorgeho motorku a věděl, že využije každou mou chybu. V levé zatáčce jsem trochu pootevřel vrátka a najednou bum. Dostal se přede mě," popisoval svoje zaváhání.

Ale nevzdal se. „Trochu jsem znervózněl, ale stále jsem věděl, že mám ještě šanci. Při stoupání jsem se dotáhl, v závěrečné zatáčce jsme už závodili bok po boku. Na výjezdu ze zatáčky jsem se udržel v ideální stopě a zvítězil," popsal rozhodující momenty.

Kromě snížení ztráty na Lorenza na osmnáct bodů potěšilo Pedrosu vítězství ještě v jednom ohledu. „Pocit z vítězství je fantastický. Těší mě o to víc, že jsem dal dárek k narozeninám svému otci," doplnil.

Společně s některými ostatními závodními týmy jej dnes na Masarykově okruhu čeká testování motorek pro nadcházející ročník. „Důležité bude i nastavit stroj pro závěr letošní sezony," vysvětlil.