Vítězným časem a zároveň stanovením českého rekordu se zapsal do historie Vojtěch Paliga. Čtyři třetinky piva a 1609 metrů po oválu zvládl za 6 minut a 47 sekund. „Trénoval jsem každý týden. Rozhodující je hlavně pití, v závěru i někteří běžečtí šampioni zůstali vzadu," usmíval se spokojený vítěz. „Ale při čtvrtém pivu už jsem moc nemohl. Snažil jsem se ho hlavně udržet," líčil po doběhu.

V souboji osmdesátky nadšenců prvního ročníku Pivní míle na něj v dalším rozběhu dotíral Jakub Piňos, který ztratil sekundu. „Chtěl jsem hlavně přežít. Musím do příště zapracovat na běhu. Jsem vodní záchranář a plavání potřebuje jinou fyzičku než běh," odhalil své rezervy. Další sekundu za ním skončil brněnský extraligový volejbalista Luboš Smrčina.

Velký aplaus sklidila vítězka ženského závodu Alena Peroutková, která v absolutním pořadí zaběhla dvacátý čas. Výkonem 8:34 minuty porazila i svého manžela. „Nějak to unesl," smála se. „S pitím piva jsem začala tak před sedmi lety, ale s běháním teprve před třemi měsíci," culila se sedmadvacetiletá Peroutková.

Pivní míli po povedené premiéře určitě čeká pokračování. Už na podzim patrně štafetové. „Jsme absolutně spokojení. Fanoušci vytvořili vynikající atmosféru. Jen pro příští rok dáme pivo místo na sedmý schod až na čtrnáctý, aby bylo studenější," usmál se hlavní pořadatel klání Libor Tuček.