Proti pražské Slavii zůstal jeho zásah mírně ve stínu excelujícího Radima Záruby, který se v utkání prosadil šestkrát. Vlček cítil, že právě při vysokém vítězství Tanga přijde jeho chvíle. „Všichni kluci mi to přáli, ale nebylo to tak, že se hraje na Vlčka, aby si dal gól. Je pravda, že Míša Belej mohl v situaci zakončovat sám, ale míč mi dal do loženky před branku," popsal gólový moment.

Trefil se nezvykle levačkou. „Vždycky jsem se snažil hrát oběma nohama, pravá je ale samozřejmě silnější. Situace vyšla na levačku, tak jsem jí vystřelil," uvedl.

Po utkání cítil satisfakci, protože zavřel ústa všem rýpalům, kteří mu nulu v kolonce vstřelených branek stále připomínali. „Nikdy jsem nebyl hráč, který šel na hřiště s myšlenkou, že musí dát gól. Ale jsem rád, že aspoň ten jeden už mám, třeba přijde ještě nějaký další," vyhlížel.

I přes kýženou branku si na Slavii cenil především výhry a tří bodů do prvoligové tabulky, v níž je Tango na šestém místě. „Zrovna se sešlo, že Jirka Štěrba (prezident klubu pozn. red.) měl narozeniny, takže jsem byl rád. V Tangu jsme totiž spolu už asi nejdéle," zmínil brněnského funkcionáře.

Mezi gratulanty nechyběla ani Vlčkova manželka. „I když jsme přijeli domů až v noci, čekala na mě. Dostal jsem nějaké vánoční pivo, tak si se mnou chtěla na gól přiťuknout. Nedostal jsem stovky zpráv, ale potěšilo mě, že si vzpomněli kluci, se kterými jsem dřív hrával a třeba známí z volejbalu," děkoval kouč, který pracuje u mládeže královopolského volejbalového klubu žen.

Už v pátek od osmi hodin večer v domácí hale ve Vodově ulici může Vlček přidat další gól, byť se jeho Tango utká s mistrovskou Chrudimí. „Spolu s Teplicemi u nás fanoušci nic lepšího neuvidí. Chrudim možná není v té top formě, kterou měla před rokem či dvěma, ale pořád má silný tým. Musí se všechno sejít, abychom s ní něco uhráli. Věřím, že ji potrápíme," prohlásil Vlček, jehož tým v prvním vzájemném duelu sezony padl v Chrudimi 2:5.