Boula začínal s volejbalem v liberecké Dukle, ale od roku 2004 hrál volejbal ve Francii, prošel také Turecko a Rusko. Nyní je bez angažmá. To nahrává zájmu Brna. „Ondra ví, že sezona je už rozjetá. Chce se poprat o nominaci na mistrovství světa, takže vzájemná spolupráce může být prospěšná oběma stranám," zmínil Gerža.

Zkušený nahrávač nastoupil už v sobotním ligovém utkání proti Benátkám nad Jizerou, kde Brňané podlehli 0:3. „Byl s námi ale teprve dva nebo tři dny," připomněl trenér Volejbalu Miroslav Malán.

Boula má navíc stále chuť do hry. „Nejdůležitější pro mě je, že mě volejbal stále baví a dokázal jsem si sám sobě, že mám na to hrát ještě na evropské úrovni," uvedl pro web via-volley.cz.

Připravovaný příchod Bouly je reakce na odchod Michala Sládečka. Slovenský nahrávač v Brně skončil už po čtyřech ligových kolech. „Něco jsme si od něj slibovali, ale to nepřinesl," objasnil Gerža.

„Už když k nám přišel, věděl, že bude mít zodpovědnost. Ale nepředstavovali jsme si, že prohrajeme s Ústím nad Labem a vypadneme s Amriswilem," poukázal brněnský manažer na nečekané klopýtnutí v prvním ligovém kole i vyřazení z Poháru CEV.

Vzhledem k zatím nedořešenému příchodu Bouly spoléhá Malán na teprve jedenadvacetiletého Radima Hrušku. „Pro mě je momentálně první nahrávač. Proti Havířovu nehrál špatně. V Benátkách byl trochu nervózní, ale to k tomu patří, protože tam v minulosti hrál," hodnotil poslední výkony mladého volejbalisty Malán.

Jeho svěřenci už i se změnami v sestavě chtějí nastartovat cestu vzhůru extraligovou tabulkou. Ve čtvrtek hostí na domácí palubovce Staré Město. „Hrajeme už trochu líp. První porážka nás zaskočila, byli jsme hlavou trochu jinde a Ústí nás posadilo na zadek," připustil Malán. „Pořád máme co zlepšovat," dodal vzápětí.