Takové jsou dojmy brněnských volejbalistů z víkendového zápasu v Bukurešti, kde se JMP v rámci Poháru vyzyvatelů utkalo s rumunskou Steauou.
„Atmosféra mě celkem překvapila. Bylo tam jen asi dvě stě lidí, kteří se snažili fandit. Ale nebylo to bouřlivé prostředí, jak bývá zvykem v jižanských krajinách,“ hodnotil trenér Jaroslav Vlk volejbalové klima v Rumunsku. Brňané se z exotiky vracejí s prohrou 2:3.

„Bylo to smolné. V tie-breaku jsme vedli 13:11 a měli jsme nadějně rozehrané akce. Bohužel jsme nakonec prohráli,“ litoval Vlk.
Proti jeho svěřencům stálo zkušené mužstvo, jehož věkový průměr se pohyboval okolo třiceti let. „Naši hráči mají skoro všichni okolo třiadvaceti roků,“ naznačil brněnský kouč rozdíly v herní vyzrálosti.

Mladý brněnský tým se v prvních dvou setech trápil. „Ve třetí a čtvrté sadě jsme ale dominovali,“ vyzdvihl Vlk nejsvětlejší chvilky.
Jeho svěřencům se dařila hlavně nahrávka. „Naopak Bukurešť dobře bránila jak na bloku, tak v poli. To nám stále chybí,“ povzdechl si kouč.
Do týmu se postupně zapracovávají i nové tváře. „ Třeba smečař Schottert byl v Rumunsku tahounem a myslím, že to bude ještě lepší,“ pochvaloval si Vlk.
Na bloku se po dlouhé pauze způsobené zraněním objevil Martin Klapal. „A hned to bylo poznat. Byl přínosem,“ usmíval se Vlk.

Brňané se nyní soustředí na čtvrteční zápasový bonbónek proti Ostravě. „Rádi bychom odcházeli vítězně,“ přeje si Vlk navázat na jízdu z minulé sezóny.