„Servis byl celkem dobrý,“ hlásil skromně klíčový muž utkání Andrej Barbierik. Nejprve za stavu 1:2 ve čtvrtém setu zařídil dvoubodový náskok, poté v tie-breaku šňůrou tří es dokonale potopil zlínskou Fatru.

JMP vstupovalo do utkání s tíhou tří proher, proto potřebovalo zvítězit. „Pro nás to byl důležitý zápas. Dnes jsme jej vydřeli. Ale nakupili jsme spoustu chyb, které nás srážely do kolen. Zlepšeným servisem jsme naštěstí soupeře dokázali zatlačit,“ hodnotil zápas domácí kouč Jaroslav Vlk.

Hráči JMP vstoupili do duelu jistě a bez větších problémů zvládli první sadu poměrem 25:21. Jenže koncovku druhé sady několika balony do autu darovali hostům, kteří se okamžitě vrátli do hry.

Svěřencům kouče Vlka se v polovině zápasu nedařilo složit balon a brzdily je nevynucené chyby. Když libero Jan Václavík podruhé v krátkém sledu sebral míč bránícímu spoluhráči, v týmu se zajiskřilo. „Takové chyby se v extralize nesmí stávat. Stejně tak si musí nahrávač křiknout pro míč v poli,“ zlobil se Vlk.

Ve čtvrtém setu střídala jedna ztrátu druhou a ani jeden tým nedovolil soupeři bodově odskočit. K obratu zavelel bezchybný Barbierik, který na zlínské vytáhl famózní servis. „Tím jsme se dostali do laufu a sebrali soupeři vítr z plachet,“ popisoval Vlk.

Brňané se vítězstvím odlepili ze dna tabulky, kde je vystřídal právě Zlín. Brňané odehrají další zápas už ve čtvrtek na palubovce příbramských kocourů.