„Budeme se snažit odstranit nevyrovnanost na přihrávce a vútoku,“ chystá se trenér Miroslav Čada na zápas sdruhým týmem tabulky.

Jste spokojený sprůběhem ligové přestávky?

Byla příliš dlouhá. My jsme jeden zmála týmů, který bez přestávky trénoval. Liga je vyrovnaná a my nejsme největšími favority.

Přípravu jste otomto víkendu doplnili turnajem…

Vpřípravě sOlomoucí, Ostravou a Frýdkem-Místkem jsme všechna utkání vyhráli. Nejdůležitější ale bylo, že jsme si mohli zase zahrát. Fyzická kondice není všechno, potřebovali jsme se dostat do herní pohody.

Jaká byla herní premiéra blokařky Michaely Hasalíkové?

Dobře, že jsme si to vyzkoušeli. Posilní nás nejen na síti, ale ivútoku.Tohle se ojiných hráčkách říct nedá. Buď umí dobře útočit, nebo bránit. Málokterá umí oboje. Předpokládám však, že zkvalitní hlavně obranu na síti. Společně sHanusovou vnich, doufám, budeme mít dvě nejlepší bránící hráčky vlize.

Hasalíková se vrátila ze Států, kde taky hrála volejbal. Co jí todalo?

Získala profesionální přístup. Stoprocentní připravenost na tréninku a nasazení. Je na tom skvěle kondičně. Ztoho se můžeme poučit. Vněkterých herních věcech zase vAmerice zaostávají. Měla tam horší nahrávačku, tady můžeme hrát pestřeji.

Uvažujete odalších posilách?

Do poloviny března máme možnost doplnit tým. Zatím je to ve fázi oťukávání. Rozhlížíme se vcizině. Klíčové jsou smečařky. Ty rozhodují outkání. Útok na středu sítě nás vprvní části soutěže hodně trápil.

Co vás teď čeká?

Vsobotu jedeme na přípravu do Přerova. Pak už 24.ledna přivítáme Olomouc.