„Věděla jsem, že Královo Pole je silné, protože před sezonou nakoupilo několik hráček. První zápas je uzavřený a nic s ním neuděláme, v odvetě určitě nějaká naděje existuje," hodnotí bývalé brněnské libero.

Na první zahraniční angažmá se šestadvacetiletá Melichárková vydala v létě. „Život v Rakousku je víceméně podobný, akorát je pro mě vše dražší, všichni mluví německy a žije tam spousta cizinců," usmívá se.

S jazykem ale problémy nemá. „Mám vystudovanou němčinu. I to je jeden z důvodů, proč jsem šla právě do Rakouska," vysvětluje.

S Vídní hraje vedle Vyzývacího poháru ještě další dvě soutěže – rakouskou ligu a Středoevropskou ligu MEVZA. „Rakouská domácí soutěž nemá tolik profesionálek, hrají ji spíš volejbalistky po práci. Středoevropská liga je o něčem jiném, jsou tam špičkové týmy ze Slovinska, Maďarska nebo Slovenska. Nastupují v nich vynikající hráčky, které mají zkušenosti třeba i z Ligy mistrů. Kvalita je tam vyšší než v české extralize," porovnává.

Jejím odchodem vznikla v sestavě Brňanek na liberu mezera, kterou klub překvapivě využil z vlastních zdrojů. Nový trenér Marek Rojko přeškolil na nový post smečařku Michaelu Doležalovou. „Míšu jsem viděla hrát asi ve třech zápasech. Je to zkušená hráčka, která toho už má hodně za sebou, takže si s touto rolí určitě poradí," říká směrem k bývalé spoluhráčce.

Obě volejbalistky spolu post libera také probíraly. „Samozřejmě na to padla řeč. Libero je jinak nastavené, oproti útočícímu hráči má míň činností jako útok, blok, podání. Je tam méně věcí, na kterých se může chytit a v čem podpořit družstvo. Z mého pohledu je to náročnější a složitější post," popisuje rozdíly Melichárková, která za sebou má v kariéře podobný přerod – původně totiž nastupovala na pozici přihrávající smečařky.