„Celý den je obrácený kvůli spánku, jsme rozlámané z letadla, ale to nejsou důvody, proč hrát špatně," vyzývá blokařka Lucie Herbočková.

Brňanky se s kavkazským soupeřem utkají už potřetí ve třech sezonách. V únoru loňského roku podlehly až ve zlatém setu, kde promarnily tři mečboly. „Pro mě to bude poprvé, ale některé holky už cestu z letiště poznávají," usmívá se devatenáctiletá hráčka.

Tentokrát odehraje Královo Pole první zápas na palubovce soupeře. „Můžeme prohrát, ovšem třeba nás potom podcení a doma jim to vrátíme," promýšlí Herbočková postupový scénář.

Včera čekal brněnské volejbalistky předzápasový trénink a studium videa. „Trenér má každého soupeře perfektně nastudovaného. Vidí, co nás ani nenapadne. Máme svůj styl hry, ale také dobře zvolenou taktiku," libuje si nad metodami nového kouče André Christopha Gonzáleze.

Těší se i na atmosféru v Baku. „Znám ji jen z vyprávění a televize. Musí se nám sejít forma, nesmíme kazit a bude to pěkný volejbal. Věříme si, trenér nás udržuje na pozitivní vlně," doplňuje.