Brňanky zakončily základní část na páté pozici. V osmnácti střetnutích si připsaly jedenáct výher a sedm porážek. „Od třetího místa je minimální bodový odstup. Věřím, že v nadstavbě ještě půjdeme nahoru," říká Širůčková před nadcházejícími osmi zápasy, v nichž tým prověří čtveřice Prostějov, Olymp, Olomouc a Frýdek-Místek.

„Je dobře, že jsme v horní skupině, protože aspoň změříme síly s kvalitnějšími soupeři," dodává.

Americký kouč Králova Pole Christopher González se po svém příchodu k družstvu zaměřil především na obranu, ale hráčky se snaží přimět i k lepšímu čtení hry. „Nutí nás o ní víc přemýšlet, zlepšujeme se v tom," hodnotí další blokařka Sandra Onderková.

Duely nadstavby
pátek 31. ledna: KP Brno - Olymp
6. února: KP Brno - Frýdek-M.
8. února: Olomouc - KP Brno
15. února: KP Brno - Prostějov
20. února: KP Brno - Olomouc
22. února: Olymp - KP Brno
27. února: Frýdek-M. - KP Brno
8. března: Prostějov - KP Brno

Nyní už se Gonzálezovy svěřenky přesunují k pilování útoku. V něm je v základní části držela Martina Michalíková, která nasbírala nejvíc úspěšných smečí v extralize 234. „Marťa je perfektní volejbalistka na nahrávce i v útoku. Určitě se o ni v těžších chvílích opíráme," vyzdvihuje přínos své spoluhráčky Širůčková.

Po osmi utkáních nadstavby se k pětici nejlepších připojí pro osmičlenné play off ještě tři celky ze spodní nadstavbové skupiny. S protivníkem pro vyřazovací část Královopolanky ještě nekalkulují. „Soustředíme se na nadstavbu, kde nás čekají těžcí soupeři. Čím výš budeme, tím lehčího dostaneme, to je jasné," říká před dnešním startem nadstavby Širůčková.

Duel s pražským Olympem začíná v nové hale ve Vodově ulici v šest hodin večer.

Druhý brněnský celek SG byl po základní části bez jediné výhry poslední. Spodní nadstavbovou skupinu rozehraje až zítra od pěti hodin večer na hřišti osmého Šternberku.