Čtvrtfinále na tři vítězné zápasy startuje pro jeho svěřenky v sobotu od pěti hodin odpoledne v Praze, druhé utkání je na programu v neděli ve stejný čas. Do Brna se série přesune ve středu v šest hodin večer. „Těším se moc, protože se konečně začíná o něco hrát. Česká soutěž je nastavená tak, že už se hraje jen o nasazení do play-off. Od ledna víme, že náš soupeř bude Olymp. Jsem ráda, že už je to tady,“ říká královopolská kapitánka Michaela Doležalová.

Brňanky po porážce s Olympem v posledním kole základní části musely do nižší nadstavbové skupiny, kde šestkrát zvítězily a dvakrát prohrály. „Třeba kvůli motivaci mi šest zápasů v horní čtyřce chybí. Druhý pohled je to, že Olymp ve vyšší skupině nevyhrál jediný zápas. Výsledky v nadstavbě neřeším, je potřeba mít energii na tento týden,“ ohlíží se za druhou částí sezony Rojko.

Podle rozložení sil v obou skupinách bylo brzy jasné, že Královo Pole a Olymp se mohou několik týdnů dopředu připravovat na vzájemné čtvrtfinále. „Soupeř je velice organizovaný, má svoje schéma, které dlouhodobě praktikuje a může na něm stavět. Zvládá obranu na síti, výborně blokuje. Na druhou stranu má menší počet hráček, s kterými udrží adekvátní kvalitu. Olymp je pro mě organizace, disciplína a plán,“ popisuje Rojko svého soka.

Termíny série
1. zápas: sobota od 17.00 v Praze
2. zápas: neděle od 17.00 v Praze
3. zápas: středa od 18.00 v Brně
případný 4. zápas: čtvrtek od 19.30 v Brně
případný 5. zápas: sobota 8. března od 17.00 v Praze

Královo Pole touží vsadit na náboj zápasů vyřazovací části. „V přípravě jsem se snažil, aby na hráčky zabíraly emoce, aby i ty starší přenesly na mladé emocionální nastavení. V play-off není potřeba hrát hezky, je potřeba postoupit. To je zásadní rozdíl,“ připomíná slovenský stratég.

V základní části letošního ročníku prohrály Brňanky s Olympem oba zápasy, na domácí palubovce 0:3 a venku 1:3. „Nemáme se už moc čím překvapit. Nejtěžší bude zvládat dvojzápasy ve dvou dnech, zhoršovat ani zlepšovat už se radikálně nebudeme. Přichází ten správný čas pro nás, kteří jsme soutěživí a jde nám o výsledek,“ dodává Doležalová.

Kapitánka končí

Po sezoně se s hráčskou kariérou rozloučí kapitánka Králova Pole Michaela Doležalová. „Zatím se mi o tom špatně mluví. Je to jako když se rozcházíte s životní láskou. Mám období, kdy se mi špatně spí, málo jím, bolí mě u srdce. Ale je mi fajn, když jsem na tréninku a fyzicky se zničím. Bude trvat, než se s tím rozloučím. Poprvé si přeju, aby play-off trvalo co nejdéle. Každý zápas si teď užívám, neřeším prohru nebo výhru, jsem ráda, že na hřišti můžu být. Snad přijde lidí co nejvíc, protože tohle play-off budou moje poslední vzpomínky na volejbal,“ řekla dvaatřicetiletá hráčka.