Závod se příští rok pojede o dva týdny dříve, než bylo obvyklé, a to 4. až 6. srpna. V prodeji budou od začátku vstupenky jak na přírodní tribuny, tak na sedadlové. Do prodeje půjdou i vstupenky Camp A, které umožňují během závodního víkendu stanovat přímo na Masarykově okruhu. V první vlně, která potrvá až do 15. ledna, budou stát vstupenky Silver na přírodní tribuny 1290 korun, vstupenky Gold 1690. Po 15. lednu 1700 a 2300 korun. Vstupenky na sedadlové tribuny začínají v první vlně na ceně 2490 korun.

Zájemce si může vybrat buď z nákupu v Turistickém a informačním centru v Radnické ulici, nebo on-line na webu centra. Stejně tak je možné si je najít jako v minulosti na webu www.czechgp.com. "Chtěli bychom fanouškům dát, na co byli zvyklí, a zachovat co možná nejnižší cenu, za kterou mohou na Grand Prix jít. Je to marginální zvýšení, které ale v té sumě prodaných vstupenek znamená tři a půl až čtyři miliony korun," uvedl brněnský primátor a člen výkonného výboru pořádajícího spolku Petr Vokřál (ANO).

Letos by díky včasnému zahájení prodeje měly odpadnout obavy pořadatelů o návštěvnost brněnského závodu, který byl dlouhá léta nejnavštěvovanějším v seriálu mistrovství světa, letos však o prvenství přišel. Výnos ze vstupného činil téměř 63 milionů korun, na okruh přišlo během tří dní 182.000 diváků. V dřívějších letech to bývalo pravidelně přes 200.000. Hlavní roli v nižší návštěvnosti však loni sehrálo velmi deštivé počasí.