Už před závodem říkal, že očekává boj s dalším jezdcem na Hondě Scottem Reddingem. „Právě jeho jsem v posledním kole předjel. Poprvé v sezoně jsem tak dojel jako nejlepší jezdec s netovární Hondou. Ve skupince jsme jeli ještě se dvěma soupeři na Ducati, na ty jsem ale nestačil na rovinkách," popisoval Abraham vydařený závod.

V jeho čele se celou dobu předháněli Španělé Marquez a Lorenzo, z prvního místa se nakonec radoval první jmenovaný. V šesti letošních Grand Prix ještě obhájce titul nepoznal přemožitele.

Ještě výrazně lepšího umístění než Abraham mohl v kubatuře Moto3 dosáhnout další český jezdec Jakub Kornfeil. Do závodu odstartoval z třetího místa a po startu se držel na špici. V pátém kolem do něj ale zezadu narazil Ital Antonelli. „Je to takový blbeček. Jezdí úplně na krev a nemá stroj pod kontrolou. Skoro v každém závodě spadne a ještě u toho někoho smete. Teď jsem si to vybral já. Ještě mu půjdu něco říct," rozčiloval se chvíli po dojezdu Kornfeil.

Italův atak sice ustál, po dlouhé projížďce kačírkem ale ztratil šanci na dobré umístění. „Zkoušel jsem aspoň zajet pár rychlých kol. Bylo ale jasné, že si nedojedu ani pro jeden bod, tak jsem šest kol před koncem zajel do boxů," pokrčil jednadvacetiletý jezdec rameny.

Jeho o tři roky mladší krajan Karel Hanika skončil v závodě, který ovládl domácí jezdec Fenati, desátý. Do posledního kola vjížděl postavený o tři místa hůř. V jedné z posledních zatáček ale způsobil jeho týmový kolega Miller hromadný pád, který mladíkovi z Brna pomohl. „Asi budu radši třináctý, když Jack vyhraje. Ale hlavně jsem rád, že jsem celou dobu jel ve vedoucí skupině, to jsem přesně chtěl," pochvaloval si Hanika.

Závod třídy Moto2 vyhrál v Mugellu Španěl Rabat.

VÍCE ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST

DAVID NEKVINDA