Ta se pro ně může stát ve vrcholící extralize osudnou. „Obavy tam jsou, ale máme před sebou volný týden. Musíme se dát do kupy a příští duel opět zabrat," má jasno brněnská blokařka Klára Vyklická.

Ve čtvrtek nestačilo Královo Pole na pražský Olymp 1:3 a v sobotu překvapivě jasně padlo doma 0:3 s Frýdkem-Místkem, který už dokázalo v nadstavbě na jeho palubovce porazit. „Sezona je celkově zvláštní. Každý tým má výkyvy. Bohužel se nevyhnuly ani nám," lituje jedenadvacetiletá hráčka.

Brno se v posledních zápasech musí obejít bez zraněného libera Markéty Chlumské. „Je to hodně nepříjemné. Za Markétu zaskakuje původně smečařka Ivana Cebáková. Ale hrajeme už tak delší dobu a musíme se s tím vyrovnat," nehledá Vyklická žádné výmluvy.

Brňanky po dvou neúspěšných vystoupeních zůstávají na čtvrtém místě nadstavbové části extraligy. Odstup na třetí Frýdek-Místek však vzrostl už na sedm bodů. Do konce nadstavby čekají na Královo Pole ještě tři duely, ve hře je tedy ještě devět bodů. Zisk s Prostějovem je ale velmi nepravděpodobný. „Nechci dělat závěry, ale s ním je to opravdu těžké. I když se pokaždé snažíme předvést to nejlepší, k bodům to stejně nevede," ví mladá volejbalistka.

Pomalu už se začínají rýsovat dvojice pro play off. Brněnské hráčky se nejspíš střetnou s celkem z Olomouce. „Podle všech propočtů to budou právě Hanačky. Ale nějak se na to zatím nezaměřujeme. Soustředíme se na následující zápasy a uvidíme, jak se to nakonec vyvrbí," povídá Vyklická.