„Deka na nás neleží. Máme střízlivý pohled. Třeba letos ani nevyhrajeme, ale věřím, že pořád budeme důstojnější a důstojnější soupeř," řekla po utkání brněnská křídelnice Kateřina Hindráková.

Hostující tým vzal domácímu outsiderovi naděje na výhru hned v první čtvrtině, kterou ovládl o 21 bodů. „Soupeř nás nepřehrával přes vysoké hráčky, jak jsme předpokládali, ale snadnými koši z protiútoků," poznamenal domácí kouč Jan Bobrovský.

Druhou čtvrtinu Imos jako jedinou v utkání vyhrál. Hru pod košem táhla především Jenna Smithová, která si připsala double double za deset bodů a jedenáct doskoků. Druhá pivotka Aneta Mainclová se bodově vůbec neprosadila. „V úvodních euroligových zápasech se jevila dobře, ale teď se jí nedaří. Trochu ztrácí lesk, mrzí mě to," zmínil Bobrovský.

Pochvalu si naopak vysloužila Ashleigh Fontenetteová, která se se sedmnácti body stala nejlepší střelkyní domácího družstva. „Velmi dobře zapadla. Je pro nás v uvozovkách výhra, i když pořád prohráváme," ocenil novou posilu brněnský stratég.

Hráčky přesto cítí od prvního utkání proti Bourges zlepšení. Především po mentální stránce. „Hledají se mi snáz střely po driblinku, což mám ráda. Vidím hru z širšího pohledu, zlepšuje se mi její čtení," vysvětlila Hindráková přínos Euroligy.

Letní brněnská posila z Trutnova na zápase přivítala i své rodiče, ale radost z vítězství jim nenabídla. „Naštěstí se o basketbal tolik nezajímají, přijeli fandit a podrží mě, když se nedaří. Určitě nepřijdou žádné výčitky, protože také vidí, jak na tom jsme," pousmála se česká reprezentantka, která v utkání zaznamenala šest bodů.

Imos odehraje poslední euroligové utkání v tomto kalendářním roce ve středu na palubovce tureckého Kayseri. Ani v sedmém zápase patrně nenaskočí zraněná Katarina Tetemondová. „Na zranění se nerad vymlouvám, ale na milion procent by nám pomohla," posteskl si Bobrovský.

Imos v minulých dnech zkoušel na místě pivotky Švédku Ulricu Holmqvistovou, ale na testech neuspěla. I hráčky vyhlížejí pomoc. „Snad ještě po Novém roce další posila přijde," přála si Hindráková.

Imos Brno - Salamanca 55:88

Po čtvrtinách: 12:33, 34:51, 44:69. Nejvíc bodů: Fontenetteová 17, Stejskalová 13, Smithová 10 – Murphyová 18, Režanová 16, Fernándezová 13, Robinsonová 13. TH: 4/2 – 18/13. Fauly: 13:8. Doskoky: 18:27.