I když se letos i minulý rok stala republikovou šampionkou v kategorii do 23 let i mezi seniorkami, na světovou špičku stále výrazně ztrácí. „Nejlepší holky na světě zvednou v trhu i nadhozu o padesát kilo víc, to je opravdu hodně. Nejlepší jsou Číňanky. Mají výborné dispozice a dřou odmala," popisuje Hertlová.

I přesto se chce kvalifikovat na dubnové seniorské mistrovství Evropy. „Zatím figuruji v širší nominaci. Stěžejní pro mě bude únorová extraliga," říká členka vrcholového střediska mládeže.

Simona HertlováVěk: 22 let
Sport: Vzpírání
Klub: Sokol Obřany
Největší úspěchy: mistryně České republiky v seniorkách i do 23 let v roce 2014 a 2015

Vzpírání zažívá v České republice poslední dobou renesanci. Může za to boom crossfitu, což je disciplína, jejíž je vzpírání důležitá součást. „Mám radost, že to ke vzpírání přitáhlo spoustu nových tváří. Najednou přijede na závody mnohem víc lidí. Crossfit ale moc nemusím. Jde o mix všeho a na můj vkus zahrnuje moc aerobní zátěže," podotýká nadějná vzpěračka.

Velmi si pochvaluje prostředí pro rozvoj svých dovedností. „Sokol Obřany má teď možná nejvíc závodníků v republice. Je nás snad sedmdesát. Máme parádní partu a v takové společnosti je radost trénovat," potvrzuje Hertlová.