VYBERTE SI REGION

Weber: pro cyklisty kuchařský mistr hotelového pokoje

Minsk (Od zvláštního zpravodaje) – Pro českou reprezentaci dráhových cyklistů je i na světovém šampionátu v běloruském Minsku nepostradatelný. Muž mnoha funkcí. Aleš Weber. Masér, fyzioterapeut a zároveň kuchař. Zavřený pořád na hotelu, závody sleduje v televizi. „To mě trochu mrzí a čtyři stěny už mi lezou na mozek, ale jsem tady od toho, abych udělal službu. Pro závodníky chceme co největší servis," bere svůj úděl s nadhledem.

25.2.2013
SDÍLEJ:

Masér Aleš Weber se dobře vyzná i v kuchyni.Foto: Dukla Brno/Lenka Valová

Místo předepsané hotelové stravy vaří pro kompletní českou výpravu. Chystá jídla od snídaní až po večeře. „Závodníci dostanou, co chtějí a kdy chtějí čtyřiadvacet hodin denně, což je výhoda takového stravování. Můj pokoj slouží jako restaurace," směje se devětadvacetiletý borec brněnské Dukly, jemuž nikdo neřekne jinak než Vánočka. „Mám slogan, že Polreich je mistr kuchyně, já zase hotelového pokoje," připomíná slavného českého kuchaře.

Dřív závodil na dráze za pražské Kovo, objížděl slavné Šestidenní v Itálii. K tomu se vyučil kuchařem. „To je moje výhoda. Umím vařit a zároveň vím, co kluci chtějí, protože jsem taky závodil," hlásí.

Vařit denně pro dvacetičlennou výpravu dráhových cyklistů není jednoduchá záležitost. „Snědí toho dost a základ tvoří italská kuchyně. Vařím hlavně steaky, těstoviny, rýži, což pořád střídám. Na snídaně bývá pidibufet, dělám na pokoji i vajíčka nebo čaj. Stíhači potřebují méně masa a víc těstovin, naši sprinteři zase snědí hodně masa, k tomu samozřejmě zeleninu a ovoce. Zatím jim chutná," směje se Weber.

Ovšem vlastní jídlo nejí. „Každý kuchař vám řekne, že co uvaří, to nesní, i když je to dobré. Jsem na čokoládách a klobásách," směje se.

Autor: Jaroslav Kára

25.2.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Odejde Zbrojovce snajpr? Útočník Škoda je v kurzu

Brno - Na podzim nastřílel deset branek, vyšvihl se do čela pořadí kanonýrů vedle renomovaného Davida Lafaty. Brněnský fotbalista Michal Škoda se v zimním přestupovém období patrně stane horkým zbožím. Už kolem něj také někteří zájemci krouží. „Mám nějaké informace od manažera, ale spíš čekám na něco konkrétního, zatím je to jen oťukávání, což moc neřeším," odvětil Deníku Rovnost útočník Zbrojovky.

Předvánoční brigády? Je jich více. A za lepší platy

Brno - Vánoce rodiny stojí mnoho peněz, velká část lidí si tak hledá alespoň dočasný přivýdělek. Je to i případ Lukáše Nezhyby. „Mám sice svoji stálou práci, ale chceme s přítelkyní strávit Vánoce v zahraničí na horách, proto máme oba od začátku prosince ještě brigádu," vysvětlil Nezhyba.

Vyhnou se kolonám při cestě do Bystrce. Na dvojité fazoli

Brno /INFOGRAFIKA/ – Klidnější jízda a méně dopravních nehod, to čeká v budoucnu řidiče na cestě z centra Brna do Bystrce. Nebezpečnou křižovatku Bystrcké a Kníničské u tamního hobymarketu chtějí starostové městských částí přestavět na mimoúrovňové křížení. Cesta na přehradu, do zoo, či na bystrcké sídliště díky tomu bude plynulejší.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies