Co zapříčinilo váš konec v Toruni?

Málo jsem hrála. Nastupovala jsem paradoxně daleko víc v Eurolize. V polské nejvyšší soutěži totiž musejí být na palubovce vždy alespoň dvě Polky. My měly v týmu pět cizinek, takže jsem nedostávala moc prostoru. Posléze se vyskytly i problémy s penězi a další nesrovnalosti.

Jak jste to nesla?

Poslední měsíc jsem už nehrála skoro vůbec. Mluvila jsem s trenérem a i on naznačil, že bude nejlepší, když z klubu odejdu. Potřebuji hrát zápasy, proto odcházím.

Zklamalo vás vaše první zahraniční angažmá?

To ne. Mně se v Toruni hrozně líbilo, dobře jsme trénovaly a parta byla pohodová. Zádrhel spočíval v mém zápasovém vytížení.

Ozvaly se i jiné týmy než Valosun?

Pár se jich ozvalo. Ale přestup se začal řešit až koncem ledna a to už končí přestupní období. O to to bylo složitější. I tak se několik zájemců přihlásilo. Ve hře figuroval klub z Maďarska, ale to ztroskotalo. Už jsem z toho začínala být nešťastná.

Co rozhodlo pro Valosun?

Vedení klubu mi dalo dobrou nabídku. Vím, že se zde pracuje koncepčně s mládeží a líbí se mi, jak klub funguje. Rozhodlo i to, že trenér Marian Svoboda má kvalitní tréninky.

Netáhlo vás to do konkurenčních Žabovřesk, odkud jste do Toruně před sezonou odcházela?

Od nich nabídka přišla také. Bylo to pro mě velmi těžké rozhodování. Nakonec vyhrál Valosun, v Žabinách jsem už tři roky hrála a chtěla jsem zkusit zase něco jiného. Ale poslední týden jsem kvůli mému přestupu skoro nespala.

Bojíte se reakcí od Imosu?

Trochu se toho obávám. Myslím si, že můj vztah s holkama, které tam hrají, to nenaruší. Vyhrocenější situace spíš panuje mezi vedením obou celků. Snažím se to moc nevnímat, ale asi se nějak vlna kritiky na mou osobu zvedne. S tím musím počítat.

Těšíte se na nové spoluhráčky?

Brno je malé. (úsměv) Minulý rok jsem v Imosu hrála s Veronikou Vlkovou, která do Valosunu před sezonou také přestoupila. Bylo by hezké, kdybychom s ní v jiném týmu obhájily druhé místo z minulého angažmá.

Kdy naskočíte do sestavy?

Snad se do víkendu stihne přestup dotáhnout.

V basketbalovém Valosunu příchod sedmadvacetileté reprezentantky uvítali.
„Všichni v klubu máme z přestupu obrovskou radost. Terezu jsme vždycky pozorovali, ale nebylo v našich silách ji sem přivést. To se podařilo až nyní. Jeden z důvodů proč šla k nám, je to, že zná dobře některé holky z týmu. S Katkou Sedlákovou a Veronikou Vlkovou hrála v reprezentaci. Takže naše holky o Terezu také zabojovaly. Stál o ni hodně také trenér Marian Svoboda a dokonce i náš generální partner. Těšíme se, že se v dobře rozjeté sezoně posuneme zase výš a její jméno zvedne i marketingovou hodnotu klubu."
Richard Foltýn, generální manažer a předseda představenstva Valosunu Brno

Vedení konkurenčního Imosu informace o přestupu zaskočila.
„Pecková mě o svém úmyslu informovala v pondělí. Po návratu ze zahraničí ale zůstává v české soutěži naší hráčkou, proto bychom měli od Valosunu dostat odstupné za její výchovu. Zatím nás nikdo z vedení Valosunu ale nekontaktoval,"
Jan Bobrovský, trenér a majitel IMOSu Brno