Nejzvučnější posilu představuje sedmadvacetileté křídlo Zrůstová-Stejskalová, která v uplynulých třech letech slavila mistrovské tituly s USK Praha. „Bavili jsme se s vedením klubu, že by pro mě v dalším roce byla pozice složitější, protože se vrátí Jana Veselá. Zvažovala jsem zahraničí, ale když se ozval Imos, ráda jsem se vrátila, Brno je moje zlatá loď," usmála se bývalá hráčka konkurenčního Valosunu.

Ambice na angažmá v cizině měla také šestadvacetiletá rozehrávačka Hindráková, která už po skončení minulé sezony prohlásila, že Trutnov po deseti letech opustí. Nový azyl nakonec našla v Brně.

Obě na jih Moravy přilákala také možnost zahrát si Euroligu. Zrůstová-Stejskalová v ní loni s USK Praha postoupila až do závěrečného Final Eight. „Kdyby Brno Euroligu nehrálo, nejdu sem. V USK jsem v ní nedostávala na hřišti tolik minut, kolik jsem si představovala. Chci hrát víc než doteď," potvrdila reprezentační křídelnice.

Posilování kádru aktuálního českého vicemistra ale zdaleka nekončí. Trenérovi Janu Bobrovskému přislíbila start i další hráčka národního týmu Tereza Pecková, která po skončení smlouvy hledala zahraniční angažmá. Klub jedná také o prodloužení angažmá švédské reprezentantky Ashley Keyové.

Aktuálně vítěz Euroligy z roku 2006 hledá nové pivotky. „Dobrých basketbalistek je nyní na trhu velké množství, hodně záleží na penězích," vysvětlil Bobrovský.

Vedle nových posil jsou v kádru ještě křídelnice Barbora Kašpárková a talentované basketbalistky Klára Křivánková, Aneta Mainclová, Sarah Beránková a Lenka Šoukalová. „Postupně se zapracovávají do sestavy," potvrdil Bobrovský.

Přípravu na sezonu začne Imos až osmého září. Vzhledem k mistrovství světa na přelomu září a října v Turecku vypukne domácí soutěž až 22. října, Euroliga odstartuje 5. listopadu.

MICHAELA ZRŮSTOVÁ-STEJSKALOVÁ

Narozena: 4. dubna 1987

Pozice: křídlo

Předchozí klub: USK Praha

KATEŘINA HINDRÁKOVÁ

Narozena: 9. února 1988

Pozice: křídlo, rozehrávačka

Předchozí klub: Trutnov

RADKA BRHELOVÁ

Narozena: 18. prosince 1993

Pozice: rozehrávačka

Předchozí klub: Valosun Brno