Španělský celek budou reprezentovat například Ronald de Boer, Javier Saviola, Ion Goikoetxea nebo Tijani Babangida. „O účasti jsme jednali přímo na stadionu Nou Camp. Stará garda tam má svoje křídlo, kde nás přivítal prezident, viceprezident a marketingový ředitel Barcelony. Licitovali jsme o jménech a mám obrovskou radost, že můžu některá potvrdit, už jsme podepsali smlouvu,“ líčí organizátor Petr Švancara.

Hráči Barcelony za Lužánkami
Ronald de Boer
bývalý nizozemský záložník, vítěz Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam 1995, bronzový medailista z mistrovství Evropy 2000

Javier Saviola
bývalý argentinský útočník, šampion Poháru UEFA s FC Sevilla 2006, olympijský vítěz z Atén 2004

Ion Goikoetxea
bývalý španělský záložník, účastník mistrovství světa v USA 1994

Tijani Babangida
bývalý nigerijský záložník, olympijský šampion z Atlanty 1996

Souboj legend se uskuteční v aréně pro pět tisíc fanoušků, kde se od 9. do 17. června odehraje mistrovství Evropy v malém fotbalu. „Čeká nás krásný den, kterým uděláme velkou reklamu šampionátu. Věřím, že na české zápasy bude vyprodáno, protože naši míří na nejvyšší příčky. Těším se na skvělou atmosféru,“ vyhlíží Švancara.

Opět oživuje slávu Lužánek jako při rozlučce s kariérou před dvěma lety. „Nemůžeme postavit nový stadion, na to nemáme moc, můžeme dělat akorát nejrůznější akce, které lidi za Lužánky svolají. Na Souboji legend nás čeká velká škála top jmen, na které rádi vzpomínáme. Turnaj je určený pro hráče starší pětatřiceti let,“ podotýká Švancara, který akci pořádá s Luďkem Zelenkou.

Na hřišti se představí bývalí hráči Zbrojovky Brno, Sparty, Slavie, Liberce, Olomouce nebo Ostravy. „Rádi bychom přivítali Honzu Kollera, Jirku Štajnera, Marka Jankulovského, Pavla Nedvěda a další, ale konkrétní jména mohu potvrdit až příští týden,“ dodává.

Libor Zábranský.
Zábranský pokračuje jako kouč Komety a slibuje: Udělám vše, aby Erat zůstal