Žabiny se díky výhře posunuly na kýženou sedmou příčku tabulky. Pokud ji udrží až do konce základní části, v prvním kole play off se vyhnou předpokládanému vítězi úvodní části sezony USK Praha. „Pro nás je důležité každé utkání, které zvládneme. Toto bylo ale důležité obzvlášť. Je samozřejmě lepší se USK vyhnout, jenže to neznamená, že Nymburk bude pro nás o hodně výhodnější soupeř," poznamenal brněnský kouč Jan Bobrovský.

Podle aktuálního pořadí by Žabiny narazily právě na druhé Středočešky. „S USK v této sezoně asi nemá žádný tým šanci hrát rovnocennou partii. S Nymburkem jsme doma odehrály vyrovnaný zápas a myslím, že když nám to sedne, jsme schopné se s ním měřit," připomněla Horáková listopadovou těsnou domácí porážku 65:70.

Hrající legenda celku ze Žabovřesk i proti Karlovým Varům odehrála téměř 23 minuta a pomohla k vítězství třinácti body. „Návrat k basketbalu si moc užívám. Mám to jako oázu, kde vypnu a pak se zase těším domů. Herně se mi docela dařilo už před Vánoci, pak přišla pauza, ale už je to dobré," hodnotila Horáková svůj návrat po mateřské pauze.

„Dřívější rychlost jí chybí, v obraně je však velmi platná a sem tam dá i koš v útoku," pousmál se spokojeně Bobrovský.

Jeho tým se ovšem ve zbytku sezony musí obejít bez kapitánky Barbory Kašpárkové, která včera podstoupila operaci zraněného ramene. „Bude nám samozřejmě chybět. Věřím, že ji nahradí Latinka Dušaničová, i když proti Varům se jí moc nevedlo. V Ostravě zahrála velice dobře. Kádr se početně aspoň trochu rozšířil," uvedl Bobrovský.

„Její zranění je škoda, protože všechny mladé holky šly strašně nahoru," litovala Horáková.

V osmnáctém kole se představí ještě brněnský Valosun, který hraje domácí duel s pražskou Slavií v hale ve Vodově ulici v sobotu v půl čtvrté odpoledne. Brňanky oplácejí soupeři debakl 65:110 z prvního vzájemného střetnutí.

Žabiny Brno - Karlovy Vary 63:45

Po čtvrtinách: 19:15, 37:19, 48:34. Nejvíc bodů: Vučurovičová 24, Horáková 13, Stoupalová 9 – Kušlitová 12, Reisingerová 9, Andělová a Řeháčková po 7. Trojky: 7/1 – 13/2. Trestné hody: 19/10 – 7/5. Doskoky: 34 – 37.