„Znamená pro mě víc než být nejlepší talent. Porazil jsem hráče, kteří hrají ligu déle a mají větší zkušenosti," povídá Záruba, který za sebou nechal například Davida Friče, Jana Janovského či klubového spoluhráče Michala Kovácse.

V užším výběru porazil hbitý útočník Petra Zapletala z pražské Sparty a Vojtěcha Cupáka z brněnského Helasu. „Vojta vyzvídal, jak to chodí. Na podobném vyhlašování byl totiž úplně poprvé," usmívá se Záruba.

Devatenáctiletý hráč si za uplynulý rok váží především proniknutí do seniorské reprezentace České republiky. „Hrál jsem evropskou kvalifikaci, to je z minulého roku asi top. Finále play off s Tangem je další velký úspěch, mám dobrou pozici i v reprezentační jedenadvacítce," jmenuje své úspěchy z předešlého roku.

Avšak zatímco národní tým včera odcestoval do Finska ke generálce na mistrovství Evropy, Záruba nabral zpáteční směr Brno. V nominaci kouče Tomáše Neumanna zůstává mezi náhradníky. „Trenér mi říkal, že potřebuje vyzkoušet víc hráčů, proto mě nevzal. Pořád ale doufám, že v půlce ledna v nominaci budu a na mistrovství Evropy nakonec pojedu," vyhlíží Záruba šampionát, který startuje koncem ledna v Belgii.