VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ze zákulisí Velké ceny: VIP stan? Luxus za 12 tisíc korun

Brno – Třicetistupňová vedra nebo hustý liják. Pro návštěvníky motocyklové Velké ceny na Masarykově okruhu nejhorší možný scénář.

10.8.2011
SDÍLEJ:

Redaktor Deníku Rovnost Tomáš Valaškovčák si každý den vyzkouší jednu práci, která je nutná k bezproblémovému fungování podniku na brněnské trati. Foto: DENÍK/Attila Racek

Ani za takového počasí ale někteří netrpí. Stačí mít vstupenku do VIP stanu na tribuně T1. cena? 12 tisíc korun za víkend. Do zákulisí luxusního prostředí nahlédl redaktor Deníku Rovnost.

Umělé jezírko, klimatizovaná místnost, měkká křesla. „Jako kdybyste hotel přenesli na brněnský okruh,“ říká Tomáš Pakosta, jehož firma se stará o kompletní pohodlí hostů při třídenním programu.

Vcházím do stanu, který pojme až 150 návštěvníků. Ti mají ze zastřešené terasy ideální výhled na trať. Při posezení si mohou dát zdarma jídlo nebo pití, které celkem zajišťuje více než šedesát lidí. „A to od dopravy přes kuchaře až po obsluhu. Jelikož všechno připravujeme až přímo na místě, nejtěžší je zajistit správné zásobování. Jeho plánováním jsme strávili nejvíce času,“ popisuje Pakosta, jehož služby si „pronajímá“ Automotodrom Brno. Podle Pakosty je mezi návštěvníky také velký zájem o českou kuchyni, především kachnu a vepřo–knedlo–zelo

Kromě stanu na tribuně T1 si prohlížím i hospitality majitele týmu Cardion AB Motoracing Karla Abrahama, který k občerstvení také využívá Pakostových služeb. „Pracuji pro něj už třetí rok. Nejhorší byl začátek, kdy jsme vůbec netušili, do čeho jdeme. Teď už jsme zkušení,“ usmívá se.

Všichni jeho zaměstnanci procházejí před Velkou cenou speciálním školením. „Cvičíme je, jak se správně chovat. Například se při práci vůbec nesmí dívat na závody nebo se spolu bavit. Občas se sice někdo zapomene, ale od toho je na místě manažer, který jej upozorní,“ dodává Pakosta.

MINISERIÁL
Na Masarykově okruhu se o víkendu jede Velká cena silničních motocyklů. Jak se připravuje okruh i závodní týmy na vrchol sezony? Redaktor Deníku Rovnost Tomáš Valaškovčák si každý den vyzkouší jednu práci, která je nutná k bezproblémovému fungování podniku na brněnské trati. Od přípravy ochranných bariér podél trati přes montování týmového zázemí až po stavění závodního stroje. Jeho postřehy najdete každý den na stránkách Deníku Rovnost.

Autor: Tomáš Valaškovčák

10.8.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.
AKTUALIZOVÁNO

Kometa mlčela i po mstě Pöpperleho, na Spartě padla 0:4

Ilustrační foto.
1

Kordis chystá elektronické jízdné pro celou jižní Moravu. Nejdřív už příští rok

Divoká bitka. Před nádražím se poprala desítka lidí, měli i teleskopické obušky

Brno - Teleskopické obušky, dva lehce zranění mladíci a dva v policejní cele. Rvačku asi deseti lidí, ke které došlo na brněnském hlavním nádraží, šetří od pátečního večera policisté.

Verbíři se protančili na mezinárodní festival

Moravské Knínice /REPORTÁŽ/ – Co se stalo kdysi, v tem strážnickém lesi, zpívá dvojice vystupujících verbířů v doprovodu cimbálové muziky a sokolovna plná lidí v tichosti sleduje, jakými kroky ji o chvilku později překvapí dva mladí muži, jak píseň i jejich kroj napovídá, původem ze Strážnice. Ti vystupují na Soutěži o nejlepšího tanečníka slováckého verbuňku, kterou pořádá v sobotu večer soubor Kyničan z Moravských Knínic.

První sex, sebepoškozování, jmenuje nejčastější dotazy dětí vedoucí linky důvěry

Brno - Zhruba šest set dětí loni na jižní Moravě uteklo z domu. Nejčastěji se jedná o mladistvé z výchovných ústavů a dětských domovů. Obrátit se se svými problémy mohou třeba na brněnskou Modrou linku důvěry.

V brněnské spalovně shoří odpad od tří milionů lidí. Po rozšíření o třetí kotel

Brno - Odpadky z celé Moravy ohřejí vodu na sprchování Brňanům. Představitelé brněnské spalovny se totiž chystají o polovinu zvýšit množství zlikvidovaného komunálního odpadu, který zařízení mění na teplo a elektrický proud. O navážení odpadu jednají s obcemi v sousedních krajích i v Moravskoslezském kraji.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies