Přestože vyzkoušel řadu kolektivních sportů, nejvíc levorukého univerzála oslovil volejbal. „Vnímám ho jako originální sport. Líbí se mi, že na hřišti nejde jen o sílu, ale taky o přemýšlení a další herní prvky," povídá.

V předchozích dvou sezonách dovedl juniorské mužstvo z Velkého Meziříčí ke stříbrným a bronzovým medailím. „Vzpomíná se mi na to strašně hezky. Byla to nejlepší léta, která jsme se spoluhráči zažili. Měli jsme skvělou partu a navíc uspěli," usmívá se.

Daniel Římal
Narozen: 11. října 1996
v Pelhřimově
Sport: volejbal
Klub: Volejbal Brno
Největší úspěchy: 2. a 3. místo v juniorské extralize, 2 starty v juniorské reprezentaci při kvalifikaci na MS juniorů 2015

V kádru loňského extraligového vicemistra z Brna si od podzimu zvyká na novou roli. „Vždycky jsem se snažil tým vést. Skládat balony v těžkých situacích. Teď máme v kádru starší hráče, kteří naopak nás mladé vedou a ukazují, jak se dá hrát líp," přibližuje.

Při premiérových duelech v nejvyšší soutěži se nevyhnul nervozitě. „Nejhorší to bylo na střídačce, než mě trenér poslal do hry. Snažím se z nervozity vymluvit, proto na hřišti hodně hecuju. To mě dostane do laufu a moc nevnímám," popisuje rodák z Pelhřimova.

Před dvěma lety si připsal dva starty v juniorském národním týmu. „Měli jsme skvělou partu, byl jsem ale úplně mimo z toho, že jsem v reprezentaci," směje se brněnská naděje.

Na začátku března se vrátil do hry po zranění kotníku a v repríze loňského finále absolvuje s týmem čtvrtfinálovou sérii play-off proti liberecké Dukle. „Před rokem jsem se na finále proti Liberci koukal jako divák. Na utkání se moc těším," říká.

Nejvíc Římala motivují vítězství. „Přináší mi obrovskou radost. Užívám si každý zápas a snažím se hrát co nejlíp. Chci pomoct klukům a zlepšovat se," dodává.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ