O víkendu se oba celky střetly v Brně, kde prvoligové Znojmo nejprve porazilo superligový mužský tým Buldoků 6:3, poté prohrálo s juniorským celkem 4:7. „S předvedenou hrou jsem spokojený, protože nám aktuálně nejde o výsledky. Teprve minulý týden hráči absolvovali taktické soustředění, kde jsme přešli k herním tréninkům," okomentoval znojemský trenér Jan Šťastník.

Znojemské čeká příští týden pražský turnaj Czech Open, kde se v kategorii Pro postaví slovenské reprezentaci do devatenácti let, prvoligovému Liberci a švýcarskému Floorball Thurgau, účastníkovi nejvyšší švýcarské soutěže.

V Praze bude barvy Laufenu hájit také bývalý reprezentační útočník Milan Fridrich, který se do mateřského klubu vrátil po třinácti letech. „Hrát znovu za Znojmo je můj splněný sen. Viděl jsem kvalitu kluků v přípravných utkáních, a pokud budeme poctivě pracovat, máme šanci dojít v sezoně hodně daleko. Náš hlavní cíl je předvádět co nejlepší florbal," zhodnotil sedminásobný mistr české florbalové extraligy.

Teprve týden trénují v hale také florbalisté brněnských Bulldogs. „Tvrdě pracujeme na kondici, protože plánujeme hrát ještě aktivněji než doposud. Spolupracujeme kvůli tomu s vyhlášeným kondičním trenérem Radkem Výtiskem," uvedl trenér Brňanů Rostislav Kohút.

Jména posil pro novou sezonu přísně střeží, stejně jako ostatní superligoví účastníci. „Na víkendovém turnaji hrálo hodně hráčů z juniorky. Sestavili jsme taky celek nazvaný U21, kde budou v nadcházejícím ročníku hrát kluci, kteří výkonnostně nemají na A tým," sdělil Kohút.

Obdobně jako Znojmo se i Bulldogs vypraví na vyhlášený Czech Open, kde se střetnou se švédským superligovým Falunem, superligovým Tatranem Střešovice a mužskou reprezentací Slovenska. „Se soupeři v základní skupině jsme moc spokojení. Falun je jeden z nejlepších týmů na světě a vyzkoušíme si proti němu zejména naši obrannou činnost. Zatím nevím, co máme čekat od Tatranu, protože neznám jeho soupisku," povídal brněnský kouč.

Buldoci mají jasnou strategii pro vylepšení herního systému. „Chceme si jej vštípit za pomoci přípravných duelů, loni se nám tento model velmi osvědčil," prohlásil Kohút.

Konkrétní ambice pro letošní sezonu zatím brněnský kouč nevyhlásil. „Náš cíl je jít do každého utkání s touhou zvítězit a umístit se co nejvýš," dodal.

Duely na turnaji Czech Open

itelligence Bulldogs Brno

Čtvrtek 11. 8. 2016
IBK Falun (švédská superliga) – itelligence Bulldogs Brno

Čtvrtek 11. 8. 2016
itelligence Bulldogs Brno – Tatran Omlux Střešovice (česká superliga)

Pátek 12. 8. 2016
itelligence Bulldogs Brno – Slovensko (reprezentace)

TJ Znojmo Laufen CZ

Čtvrtek 11. 8. 2016
TJ Znojmo Laufen – Slovensko U 19 (reprezentace)

Čtvrtek 11. 8. 2016
Floorball Thurgau (švýcarská extraliga) – TJ Znojmo Laufen

Pátek 12. 8. 2016
TJ Znojmo Laufen – FBC Liberec (česká první liga)

MARKÉTA WEINLICHOVÁ