Akce nabídnou kromě přehledu zájezdů řadu dalších zážitků a informací. „Stručně řečeno Go je o cestovních kancelářích a Regiontour je o představení regionů,“ uvedla manažerka veletrhů Dagmar Mikulicová.

Podle plánu

Zájemci, kteří zamíří na výstaviště hlavně kvůli dovolené, se mohou těšit na výraznou pomoc. „Pro takové lidi bude jistě zajímavý elektronický vyhledávací systém,“ řekl mluvčí veletrhu Go Radek Chmela. Návštěvník si nejprve vybere místo, které by chtěl navštívit. Na lístku pak dostane seznam všech cestovních kanceláří, které mu mohou příslušný zájezd nabídnout. „Je z čeho vybírat, protože v pavilonu F budou všechny významné cestovní kanceláře z celé republiky,“ dodal Chmela.

Nabízet budou pobyty ve více než osmdesáti destinacích. Představí se i brněnská cestovní kancelář Holiday Brno. „Brňané chodí na výstaviště hlavně kvůli novým katalogům. Druhá skupina lidí pak nechce přijít o zájezd na své oblíbené místo, a proto si ho koupí s předstihem právě na veletrhu,“ vysvětlila vedoucí cestovní kanceláře Monika Procházková.

Součástí Go a Regiontour budou doprovodné akce. „Zajímavé budou výstavy o cestování od Jiřího Kolbaby nebo besedy o fotografování pod vodou,“ řekla manažerka Veronika Marečková.

Brno i jeskyně

Stánek tam bude mít i město Brno, které představí mimo jiné ohňostrůjný festival Ignis Brunensis.

Brňané se mohou dozvědět třeba i zajímavosti z oblasti Moravského krasu, která bude letos na veletrhu poprvé. Součástí regionu je i městys Jedovnice. „V Jedovnicích je krásné prostředí i koupání, navíc je to odsud k jeskyním asi čtvrthodinku. Prezentací na veletrhu chceme přilákat více turistů,“ řekl starosta Jedovnic Jaroslav Šíbl.

Zvláštní oblastí je krajina skupiny ČEZ. „Chceme lidem představit mikroregiony v okolí jaderné elektrárny Dukovany. Netuší totiž, kolik je tady cyklostezek a památek,“ podotkl mluvčí ČEZ Petr Spilka.

Na veletrhu Regiontour se představí nejen oblasti z České republiky, ale také zahraniční regiony. „Budou zde zástupci jižního Tyrolska, severní Itálie nebo třeba britského Leedsu,“ vyjmenoval Chmela.

Zajímavým doplněním veletrhu bude jistě i pokus o český rekord. Ve čtvrtek se Jiří Pilecký z Dobříše pokusí zapamatovat co nejvíce čísel následujících za desetinnou čárkou Ludolfova čísla, takzvaného pí. Pokusí se o to pod dohledem komisařů z Pelhřimova v jedenáct hodin.