I když se kraji vyhnou také epidemie, hrozí právě v oblasti týkající se zdraví konflikty. Zdravotníci se totiž budou bouřit proti poměrům ve svém povolání a hrozí dokonce stávky.

Plyne to z předpovědi kartářky Libuše Cvejnové z Brna. Reportér brněnského Deníku Rovnost ji navštívil proto, aby se dozvěděl, co čeká Brno a jižní Moravu v roce 2008. Podle Cvejnové to bude pro město i kraj dobrý rok, protože nad regionem bdí Boží oko. Příznivou předpověď měla hlavně pro Brno.

„O město se starají lidé, kteří ho mají skutečně rádi. V příštím roce budou mnozí ze zastupitelů hodně cestovat a usilovat o to, aby Brno vzkvétalo. Město sice přijde různými aktivitami o hodně peněz, ale také je ze zahraničí, a to mnohem víc, získá. Asi půjde o peníze z fondů Evropské unie,“ vyčetla z jednohlavých mariášových karet věštkyně.

Libuše Cvejnová vyložila karty například i pro stavbu nového vlakového nádraží. „Nové nádraží v Brně bude, ale ještě se o jeho výstavbě bude hodně a bouřlivě diskutovat. Většina představitelů města bude pro, opačný názor bude mít jen jedna žena a muž. Až ale pochopí, že to zbytek lidí myslí dobře, přejdou na jejich stranu. Nové nádraží vidím v perspektivě patnácti let,“ nahlédla budoucnost kartářka.

Lidé v Brně i v Jihomoravském kraji se budou mít podle ní v příštím roce dobře, ale mnoho z nich bude odjíždět za prací do zahraničí. Libuše Cvejnová věští z karet už jedenadvacet let. V poslední době ji podle jejích slov vyhledávají především ti, kteří se bojí ztráty nebo změny zaměstnání, podnikatelé, zajímající se o své zisky, nebo zamilované páry.

„Ty samozřejmě většinou zajímá, jestli spolu zůstanou a zda je jim jejich protějšek věrný,“ poznamenala s úsměvem kartářka.