Dnes má být i na co pyšný – své jméno totiž pojí se světoznámou značkou Petrof. „Celá moje rodina se věnovala stolařině, která s klavíry dost souvisí. Doma se piána často rekonstruovala a opravovala, takže jsem se ke své dnešní profesi dostal prakticky přes dřevo,“ vzpomíná na své začátky podnikatel.

Ke spolupráci s českou rodinnou firmou Petrof přišel podle svých slov jako slepý k houslím. „Jednou jsem náhodou jednal s paní Petrofovou a navázali jsme kontakt. Od letošního ledna už funguji pod jejich značkou,“ usmívá se spokojeně Neumann, který se do té doby zabýval hlavně opravami starých pian a klavírů, a svou prodejnu měl na okraji Brna. Od ledna působí přímo v centru města a na návštěvnost si rozhodně nestěžuje. „I když se ceny klavírů a pianin stále zvedají, zájem je velký. Chodí k nám rodiče s dětmi, umělecké školy nebo jen boháči, kteří chtějí ukázat, že mají na pořízení drahého nástroje peníze,“ vypráví Neumann, který se stal se svým podnikem výhradním prodejcem pianin Petrof na celé Moravě.

Na vedení společnosti je prý ale sám. „Dá se říct, že pracuji celý den, a to včetně víkendu. Když někdo v neděli zavolá, že se chce na piána podívat, neváhám ani minutu. Pro zákazníky se snažím udělat všechno,“ tvrdí podnikatel, podle kterého prý nelze klavír vybrat hned. „Někdy to zákazníkům trvá třeba i dva dny,“ říká. Klavír ani pianino nejsou levné záležitosti, stojí šedesát, ale i sto tisíc. Podle Neumanna se lidem větší investice vrátí. Piana i klavíry totiž dokáží „přežít“ i stovku let. „Jen se o ně člověk musí řádně starat,“ zdůrazňuje. Dodává, že levné nástroje se nevyplatí kupovat ani když hraní časem omrzí.